Πότε ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Όλα συντείνουν ότι ο πρωθυπουργός,

Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταλήξει στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πλέον είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσει το όνομά του.

Οι περισσότεροι έχουν βάλει κάτω τα ημερολόγια και προσπαθούν να βρουν τις ημερομηνίες που υπάρχει πιθανότητα ανακοίνωσης του προσώπου που θα προταθεί από την Κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και μπορεί τα σενάρια για τους πιθανούς υποψήφιους που έπεσαν στο τραπέζι να ήταν πολλά αλλά ακόμη περισσότερα παραμένουν ακόμη και για την ημερομηνία της δημοσιοποίησης του επόμενου ενοίκου της Ηρώδου Αττικού την επόμενη πενταετία.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην εξαντλήσει την προθεσμία για την ανακοίνωση του ονόματος και να επισπεύδει τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι θέμα με σενάρια και εικασίες για καιρό αφού κάτι τέτοιο θα «πλήγωνε» και τον ίδιο τον ρόλο του αλλά ίσως και να δημιουργούσε διαφωνίες στην Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικότερα με τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου να ολοκληρώνεται στις 12 Μαρτίου οι ημερομηνίες που ενδέχεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δύο.

Η 22α Ιανουαρίου, ημέρα που πιθανότατα θα ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος και έτσι κλείνοντας το ένα κεφάλαιο άμεσα να ανοίξει το επόμενο ή το πρώτο δεκαημέρου του Φεβρουαρίου.

Ένας ακόμη παράγοντας που είναι πιθανό να παίξει ρόλο στην ημερομηνία της πολυπόθητης ανακοίνωσης είναι το γεγονός πως από τις 22 (την ημέρα που θα ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος δηλαδή) ξεκινάει ένας μαραθώνιος ταξιδιών και συναντήσεων για τον πρωθυπουργό που θα είναι δύσκολο να συνδυαστούν με ένα τόσο σημαντικό και θεσμικό ζήτημα.

Αναλυτικότερα από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στο φόρουμ του Νταβός, στις 29 Ιανουαρίου θα βρεθεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντήσει τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ θα ταξιδέψει στο Άουσβιτς.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)