ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Με έξι νέες, καινοτόμες ειδικότητες ξεκινά το εξάμηνο το ΙΕΚ Καστοριάς

Με έξι νέες, καινοτόμες ειδικότητες ξεκινά το εξάμηνο το ΙΕΚ Καστοριάς.  Θα λειτουργούν ειδικότητες όπως, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, Στέλεχος
Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων (Μarketing), Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία).
Οι συμμετοχές πρέπει να είναι πάνω από δεκαπέντε
 «Δε νομίζω ότι θα δημιουργηθούν και οι έξι ειδικότητες διότι είναι μικρός ο νομός μας, όμως πιστεύω τρεις ή τέσσερις ειδικότητες θα υλοποιηθούν. Ωστόσο καθοριστικό ρόλο θα παίξει η εκδήλωση ενδιαφέροντος των παιδιών»,  δήλωσε ο δ/ντης του ΙΕΚ Καστοριάς, κ. Απόστολος Τζιώτζης.
Όσον αφορά τώρα στον αριθμό των μαθητών, όπως διευκρίνισε ο κ. Τζιώτζης για να δημιουργηθεί τμήμα η κάθε ειδικότητα πρέπει να πλαισιώνεται πάνω από 17 μαθητές. «Καλό θα είναι να είναι γεμάτα τα τμήματα γιατί έχουμε διαρροές στην πορεία για τον άλφα ή βήτα λόγο»,  πρόσθεσε .
Η μοριοδότηση σύμφωνα με τον κ Τζιώτζη είναι όπως ήταν και με το παλιό σύστημα. Δηλαδή ο βαθμός του απολυτηρίου ή του λυκείου θα είναι ένας βαθμός που μετατρεπόμενο το κλάσμα σε δεκαδικό θα είναι και τα μόρια. Και από εκεί και πέρα θα προσμετράται ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου, δηλαδή ποσό παλιά ή πρόσφατα το είχε αποκτήσει .
 Πιο συγκεκριμένα για κάποιον που έχει αποφοιτήσει εδώ και ένα χρόνο, έχει 10 μόρια, για κάποιον που έχει 2 έτη, τα 2 έτη μόρια 7 μόρια, τα 3 έτη 5 μόρια . Επίσης ως μοριοδότηση πιάνεται και η εργασιακή εμπειρία πάνω στην ειδικότητα την όποια έχει αποκτήσει ο μαθητής.
Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι στους μαθητές του τρίτου εξαμήνου των ειδικοτήτων που ήδη λειτουργούν και αυτά είναι βιολογίας και ακτινολογίας και μια ειδικότητα τεχνικός δικτύων και υπολογιστών, μπορούν να γραφτούν απόφοιτοι, πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και πρώην ΤΕΕ..
Ο δ/ντης του ΙΕΚ Καστοριάς, δεν παρέλειψε πάντως να σταθεί και στα πλεονεκτήματα που παρέχει στους Καστοριανούς σπουδαστές το ΙΕΚ Καστοριάς, όπως τα μηδαμινά έξοδα, καθώς θα σπουδάζουν στον τόπο διαμονής τους. Πέρα όμως από το παραπάνω πλεονέκτημα, ο απόφοιτος του ΙΕΚ συνδέεται με την χρήση της πρακτικής άσκησης στην αγορά εργασίας. «Είναι ένα θετικό γεγονός διότι ο σπουδαστής έρχεται σε μία πρώτη επαφή με το αντικείμενο και με πιθανούς εργοδότες», υποστήριξε ο εκπαιδευτικός, επισημαίνοντας ότι το δίπλωμα που παίρνει ένας πτυχιούχος από το ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. «Με μια προϋπηρεσία που σε κάποιες ειδικότητες χρειάζεται και σε κάποιες άλλες όχι , παίρνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ανεργία είναι περισσότερο στους κλάδους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ και λιγότερο στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση», κατέληξε ο κ. Τζιώτζης.
Τέλος για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2467027671-2467027651 και στο site του ΙΕΚ: http://iek-kastor.kas.sch.gr και στο site της ΓΓΔΒΜ :http://www.gsae.edu.gr.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς