ΕΛ.ΑΣ: Βασανισμός, κακοποίηση & βάναυση μεταχείριση ζώων, είναι πράξεις άδικες που διώκονται με φυλάκιση & χρηματική ποινή

Αν αντιληφθώ ότι κάποιο ζώο κακοποιείται από τους ιδιοκτήτες του που μπορώ να απευθυνθώ για να το καταγγείλω;
 
Η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

astynomia.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Βλάστη – Κλεισούρα

Απίστευτη έκρηξη κατεδάφισε το ξενοδοχείο TSAMIS στην Καστοριά (Φώτο -Βίντεο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής στο Τρανόβαλτο Κοζάνης (Βίντεο)

Εντυπωσίασαν, ακόμη μια χρονιά, οι καβαλάρηδες της Βλάστης στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα (Φώτο - Βίντεο)

Στο νέο ΚΟΚ και οι ποδηλάτες! Με πινακίδες και πρόστιμα! Ετοιμάζεται φωτεινή σηματοδότηση για τους ποδηλάτες