ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Ο ΦΙΛΗΣ: «Μη λέτε πρίγκιπες και βασίλισσες τα παιδιά σας!» – Το διαδίκτυο τον «γλεντά» χωρίς έλεος! (Φώτο)

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Ο ΦΙΛΗΣ: «Μη λέτε πρίγκιπες και βασίλισσες τα παιδιά σας!» – Το διαδίκτυο τον «γλεντά» χωρίς έλεος! (ΦΩΤΟ)Χαμός έχει προκληθεί με τον νέο οδηγό συμπεριφοράς του καλού μαθητή, με τον… ευφάνταστο τίτλο «Παιδαγωγικός
Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού», στον οποίο αναφέρεται ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν και να προσφωνούν τα παιδιά τους ως «πριγκίπισσες» ή «βασιλόπουλα».
Όπως ήταν λογικό, έχει γίνει του twitter! Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, επιστράτευσαν το χιούμορ τους, αφού πως αλλιώς θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις μία τέτοια… πραγματικότητα;
Βεβαίως αν το πάμε ένα βήμα παρακάτω, θα μπορούσαμε ακόμα και να βοηθήσουμε τον κύριο Φίλη στα επόμενα σχέδιά του προς αυτήν την κατεύθυνση. Διότι, άντε και πείθονται οι νέοι γονείς να βγάλουν από το «ζουζουνίστικο» λεξιλόγιό τους τις «ποινικοποιημένες» λέξεις «βασιλιά», «πρίγκιπα», «πριγκίπισσα» κτλ.
Όχι, κύριε Φίλη μας, δυστυχώς το κακό έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, στα όρια της επιδημίας. Έχει απλωθεί παντού, σαν το μελάνι της σουπιάς!
Ανοίγουμε τηλεόραση και είναι μπροστά μας. Στις αυλές μας, στα μπουζούκια, στις θάλασσές μας. Αν δε ληφθούν μέτρα άμεσα, μπορεί και να είναι αργά, οπότε ένα μεταμοντέρνο έθνος βασιλοφρόνων, να αποτελέσει την Ελλάδα του μέλλοντος.
Για παράδειγμα, τι διαπαιδαγώγηση θα πάρει ένα 5χρονο, ακούγοντας τη μητέρα του να αποκαλεί «βασίλισσα» της μεσημεριανής ζώνης τη Μενεγάκη; Να απαγορευτεί πάραυτα κύριε Νίκο μας η εν λόγω προσφώνηση στην όμορφη παρουσιάστρια.  Ας λέγεται στο εξής «πρωθυπουργός» της ελληνικής τηλεόρασης. Υπουργός, έστω.
Επίσης. Ο βασιλικός που μαζί του ποτίζεται κι’ η γλάστρα. Άμεση αλλαγή ονόματος. Σκεφτείτε κάτι σε «προεδρικός», «δημοκρατικός» «μεταπολιτευτικός»! Δεν ειν κακό…
Όχι, σκεφτείτε λίγο διάλογο πελάτη, σερβιτόρου σε εστιατόριο..
-«Τι θα θέλατε να σας φέρω;»
-«Πένες αλ τέντε με πέστο δημοκρατικού και παρμεζάνα»
Ε; Αριστούργημα!
Το πιο σοβαρό όμως κύριε Νίκο μου και εδώ θέλω την προσοχή σας, είναι τα παραμύθια! Όχι, μη γελάτε καθόλου. Από εκεί θα γίνει η «βασιλική επανάσταση» και σημειώστε την ώρα, μη μου πείτε μετά, ότι δε σας τα έλεγα…
Αυτές οι ύπουλες ηρωίδες των παραμυθιών, που δεκαετίες τώρα, παρασύρουν τα παιδιά μας στον δρόμο του εξαποδώ, τι νομίζετε ότι είναι; Δεν ξέρετε ε; Να σας πω εγώ τι είναι.
Μεγαλομανείς δολοπλόκες είναι κύριε Φίλη μου. Είδατε καμία από δαύτες να παντρεύεται κανένα παλληκάρι της σειράς της; Όχι κύριε Φίλη μου, καμιά τους. Που πας μαρή από τις στάχτες σου στα παλάτια και τους πρίγκιπες; Ψωριάρα, που δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις και θες να γίνεις και βασίλισσα; Αμ το άλλο; Μέσα στην ίντριγκα ήταν με τις αδελφές της. Ύπουλο πλάσμα κύριε Νίκο μου.
Να το αλλάξετε το παραμύθι άμεσα. Βάλτε τη να παντρεύεται με κανέναν εργάτη και πολύ της είναι. Τι πρότυπα παίρνουν τα παιδιά μας; Λάθος απαντάω. Για δείτε το σας παρακαλώ πολύ, θα με υποχρεώσετε.
Και τέλος σας παρακαλώ να κάνετε κάτι και με τα Πριγκιποννήσια. Αντιλαμβάνεστε πως δε μπορούν να λέγονται έτσι στη νέα τάξη πραγμάτων. Ούτε να το σκεφτώ δε μπορώ. Βγάλτε τα «Κουμουνδουρονήσια»! Ωραιότατο είναι. Και μην ανησυχείτε για όσους κράζουν στο διαδίκτυο… Δεν ξέρουν αυτοί κύριε Νίκο μου.
Του Κώστα Κόκκολα
filis

Πηγή

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη