Η έκθεσης αγιογραφίας «Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα από το χρόνο» στην πόλη της Καστοριάς,

IMG_2742Τελέστηκαν σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Αρχοντικό Βέργου από τοn Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.
Σεραφείμ, τα εγκαίνια της πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης αγιογραφίας «Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα από το χρόνο».
Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Θ. Ζυμπίδης, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου, επιδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη  για τη βυζαντινή τέχνη.

Η Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός» σε συνεργασία με το Φυσιολατρικό Σύλλογο Μεσοποταμίας Καστοριάς και τα εργαστήρια αγιογραφίας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης», του εργαστηρίου Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καστοριάς “Non Stop” και του εργαστηρίου αγιογραφίας της «Associazione Archeosofica» στη Φλωρεντία, διοργανώνει μία πρωτότυπη πολιτιστική εκδήλωση με κεντρικό άξονα την βυζαντινή τέχνη και τίτλο «Εκδήλωση για τη Βυζαντινή Τέχνη, το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα στο χρόνο».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από τη σπουδή ενός κοινού θέματος, του προσώπου της Θεοτόκου, να ξεκινήσει ένας εικαστικός διάλογος, μεταξύ των δυο παραδόσεων, Ελλάδας και Ιταλίας. Ο διάλογος αυτός αναμένεται να αναδείξει πολλά ενδιαφέροντα σημεία επαφής και ανοίγει τον δρόμο για ποικίλες ερμηνείες των έργων των μαθητών των εργαστηριών των δυο χωρών.
Τέλος στόχος είναι, μέσα από τη συνέργια των πολιτιστικών φορέων του τόπου μας μεταξύ τους αλλά και με φορείς του εξωτερικού, η ενίσχυση και ανάδειξη των πολιτιστικών δυνατοτήτων της περιφέρειας μας, καθώς επίσης η δημιουργία δεσμών με φορείς τέχνης και πολιτισμού της γείτονος Ιταλίας και συγκεκριμένα της Φλωρεντίας, ώστε να εδραιωθεί μια σχέση ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και μακροχρόνιας συνεργασίας.

IMG_2716

IMG_2723

IMG_2735

IMG_2701

IMG_2738

IMG_2749

IMG_2742

564321
 fouit.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ