"Κέικ σε χωνάκια παγωτού" από την Καστοριανή Ελεάννα Βλαχοπούλου (Συνταγή - Φώτο)
"Κέικ σε χωνάκια παγωτού" από την Καστοριανή Ελεάννα Βλαχοπούλου.
Δείτε πως θα το κάνετε
ΥΛΙΚΑ
Για 18 κέκακια
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
150 γρ ζάχαρη
5 Αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
250 γρ αλεύρι φαρίν απ
1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
Χυμό από 1 πορτοκαλί
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
2 κουταλιές σούπας ινδοκαρυδο
100 γρ μερεντα και επιπλέον για την επικάλυψη
18 χωνάκια παγωτού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ χτυπάμε χτυπάμε τα ασπράδια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη από την ήδη μετρημένη ζάχαρη,μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ενα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε ενα έναν τους κρόκους και στην συνέχεια το ξύσμα πορτοκαλιού και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις πάρουμε μια ενιαία ζύμη την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος της ζύμης ρίχνουμε την καρύδα και το μισή από την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαριζ απαλά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Στο άλλο μέρος της ζύμης ρίχνουμε την μερεντα και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω καλά.
Αραδιάζουμε τα χωνάκια παγωτού σε ενα μεγάλο ταψί φούρνου και τα γεμίζουμε με κουταλιές από τα δυο μείγματα εναλλάξ. Δεν τα γεμίζουμε μέχρι επάνω αλλά μεχρι το πρώτο χώρισμα που κάνουν τα χωνάκια.
Ψήνουμε τα κέικ μέσα στα χωνάκια για 20 λεπτά στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν καλύπτουμε την επιφάνεια τους με μερεντα, είτε λιωμένη κουβερτούρα υγείας η λευκή. Πασπαλίζουμε με κουφετάκια πολύχρωμα τρούφα και σοκολάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή laxtaristessyntages.blogspot.gr
erasitexnies.blogspot.gr
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!
Δείτε πως θα το κάνετε
ΥΛΙΚΑ
Για 18 κέκακια
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
150 γρ ζάχαρη
5 Αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
250 γρ αλεύρι φαρίν απ
1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
Χυμό από 1 πορτοκαλί
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
2 κουταλιές σούπας ινδοκαρυδο
100 γρ μερεντα και επιπλέον για την επικάλυψη
18 χωνάκια παγωτού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ χτυπάμε χτυπάμε τα ασπράδια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη από την ήδη μετρημένη ζάχαρη,μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ενα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε ενα έναν τους κρόκους και στην συνέχεια το ξύσμα πορτοκαλιού και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις πάρουμε μια ενιαία ζύμη την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος της ζύμης ρίχνουμε την καρύδα και το μισή από την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαριζ απαλά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Στο άλλο μέρος της ζύμης ρίχνουμε την μερεντα και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω καλά.
Αραδιάζουμε τα χωνάκια παγωτού σε ενα μεγάλο ταψί φούρνου και τα γεμίζουμε με κουταλιές από τα δυο μείγματα εναλλάξ. Δεν τα γεμίζουμε μέχρι επάνω αλλά μεχρι το πρώτο χώρισμα που κάνουν τα χωνάκια.
Ψήνουμε τα κέικ μέσα στα χωνάκια για 20 λεπτά στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν καλύπτουμε την επιφάνεια τους με μερεντα, είτε λιωμένη κουβερτούρα υγείας η λευκή. Πασπαλίζουμε με κουφετάκια πολύχρωμα τρούφα και σοκολάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή laxtaristessyntages.blogspot.gr
erasitexnies.blogspot.gr
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.