Έρχεται χαράτσι σε αδήλωτα κεφάλαια και καταθέσεις

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει ένα παράθυρο τρίμηνης
διάρκειας σε όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια εντός και εκτός Ελλάδας, προσφέροντας απαλλαγή από ποινικές διώξεις για πράξεις φοροδιαφυγής με την καταβολή φόρων και προσαυξήσεων που μπορεί να φτάσουν έως και το 90% των κεφαλαίων.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η «προσφορά» απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς και τα χαρακτηριστικά αμνήστευσης που οραματίζονταν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη για να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία ενάμιση χρόνο νωρίτερα διαγράφονται ένα προς ένα υπό καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων από τους δανειστές.

Το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων καταρτίζεται πλέον με έναν συνδυασμό φόρων και προσαυξήσεων που μπορεί να αγγίζουν έως και το 90% των αφορολόγητων χρημάτων ή, αν η εν εξελίξει διαπραγμάτευση γείρει περισσότερο προς τις ελληνικές επιδιώξεις, η απώλεια κεφαλαίου μπορεί να περιοριστεί σε ποσοστό της τάξεως του 70%.

Το αντάλλαγμα δεν θα είναι άλλο από την απαλλαγή από ποινικές κυρώσεις για πράξεις φοροδιαφυγής. Και αυτό όμως βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

 aftodioikisi.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΟΖΑΝΗ - Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» (Βίντεο)

Το ψηφιακό πλανητάριο Ιωαννίνων θαύμασαν τα παιδιά στο 9ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς (Φώτο)

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Ιστορική φωτογραφία απ’ το Επισκοπείο της Ι.Μ. Καστορίας