Συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών σχέσεων (Φώτο)

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης ειδική ημερίδα του
Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών σχέσεων και παρουσίαση της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής για την ευρύτερη εμπορική συνεργασία ανάμεσα στα κράτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ελλάδα. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν οι Ματθαιόπουλος Αρτέμης και Γραικός Φώτης μαζί με κλιμάκιο Συναγωνιστών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με ξένους επιχειρηματίες και να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες για ένα ζήτημα τόσο μεγάλης σημασίας, το οποίο όμως, δυστυχώς, υποβαθμίστηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση.
Τόσο το κράτος, όσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης έλαμψαν δια της απουσίας τους, παραλείποντας μάλιστα να στείλουν τους άμεσους αντικαταστάτες τους, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα πράγματι ενδιαφέρεται για μία ευρύτερη συνεργασία με τα Επιμελητήρια και με επιχειρηματίες από τη Ρωσία, αφού στόχος τους υποτίθεται ότι είναι η αναβάθμιση της χώρας από ένα νεκρό επιχειρηματικό τοπίο σε πεδίο έντονης οικονομικής δραστηριότητας και προσέλκυσης επενδύσεων.
Σε μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που αργοπεθαίνει από την κρίση, που μαστίζεται από την ανεργία και που αδυνατεί να εκμεταλλευτεί για όφελος της τους λίγους οικονομικούς πνεύμονες που παρέμειναν λειτουργικοί παρά τη γενικότερη οικονομική καταστροφή, σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία και την δυσλειτουργία του κράτους η διοργάνωση μιας τόσο ενδιαφέρουσας και σοβαρής ημερίδας θα έπρεπε να αποτελεί αν όχι υποχρέωση, προτεραιότητα των θεσμικών οργάνων. Αντ’ αυτού με γελοίες προφάσεις ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και οι λοιποί «πανταχού παρόντες» πολιτικοί παράγοντες της πόλης δικαιολόγησαν την αδιαφορία τους, επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους ως υπονομευτές της οποιασδήποτε απόπειρας συνεργασίας με τη Ρωσία. Απ’ ότι φαίνεται η παρουσία τους είναι υποχρεωτική σε οτιδήποτε διοργανώνει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και η Αμερικανική πρεσβεία.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ