ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ερώτηση στη Βουλή για την πολύτιμη χλωρίδα στον Γράμμο, η οποία παραμένει έρμαιο παράνομων δραστηριοτήτων από Αλβανούς

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΛΩΡΙΔΑ ΓΡΑΜΜΟΣ
ΘΕΜΑ: «Παραμένει έρμαιο παράνομων δραστηριοτήτων από  Αλβανούς η πολύτιμη χλωρίδα στον Γράμμο»   

Η χλωρίδα στην Δυτική Μακεδονία και ιδίως στον Γράμμο αποτελεί ανεκτίμητο Εθνικό θησαυρό. Μέρος της αποτελούν σπάνια και πολύτιμα αρωματικά φυτά και βότανα τα οποία χρησιμοποιούνται από τις φαρμακευτικές βιομηχανίες και από την βιομηχανία καλλυντικών. 
Ο ορεινός αυτός θησαυρός όμως παραμένει μέχρι και σήμερα έρμαιο στις παράνομες δραστηριότητες, κατά κύριο λόγο αλβανών, οι οποίοι εισέρχονται παράνομα από αφύλακτα σημεία της μεθορίου στην Ελληνική επικράτεια και υφαρπάζουν τεράστιες ποσότητες από αυτόν τον φυτικό πλούτο της Πατρίδος μας. 
Σχετικά με το θέμα σας είχα καταθέσει την με αριθμό πρωτοκόλλου 7843/31-08-2016 Ερώτηση, στην οποία απάντησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το με αριθμό πρωτοκόλλου 968/20-10-2016 έγγραφο του, στο οποίο περιγράφει τον νομικό πλαίσιο προστασίας των σπάνιων και ενδημικών φυτών. Δυστυχώς όμως, παρά το γεγονός πως πραγματοποιούνται διαρκώς συλλήψεις Αλβανών στην κατοχή των οποίων βρίσκονται και κατάσχονται ποσότητες ιδιαιτέρως πολύτιμων σε μερικές περιπτώσεις φυτών και βοτάνων, το ανεπίτρεπτο φαινόμενο δεν περιορίζεται, αντιθέτως μεγεθύνεται σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας μας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Με ποιες ενέργειες προτίθεται επιτέλους η Πολιτεία να τερματίσει πλήρως και οριστικώς την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να διασφαλίσει την ουσιαστική προστασία της πολύτιμης χλωρίδας του Γράμμου από τις παράνομες δραστηριότητες των Αλβανών;

Αθήνα, 31/05/20167
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Σαχινίδης
Βουλευτής Πέλλας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα