Τι έχει να σου διδάξει για τις σχέσεις μια δικηγόρος διαζυγίων

Τι έχει να σου διδάξει για τις σχέσεις μια δικηγόρος διαζυγίων - ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΜαθήματα χωρισμού αλλά και αρμονικής συμβίωσης από μια επαγγελματία που έχει «σπουδάσει» τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η Marilyn Stowe θεωρείται σήμερα μια από τις κορυφαίες δικηγόρους του Ηνωμένου Βασιλείου με ειδίκευση πάνω στα διαζύγια, με προϋπηρεσία δε που ξεπερνά τις τρεις δεκαετίες. Φυσιολογικά, η γνώση της και η γνώμη της πάνω στον χωρισμό αλλά και στην συμβίωση ενός ζευγαριού δεν μπορούν παρά να έχουν ιδιαίτερο βάρος. Ιδού λοιπόν τι έχει να σε συμβουλεύσει αν βιώνεις έναν επίπονο χωρισμό ή, εναλλακτικά, αν θέλεις να κρατήσεις για καιρό υγιή τη σχέση σου.
> Λόγω του επαγγέλματός μου, έχω δει τα πάντα. Μπορώ πλέον να καταλάβω αν αιτία του χωρισμού είναι η απιστία, ακόμη κι αν ο πελάτης μου δεν το ξέρει ακόμη.
> Είναι αδύνατο να έχεις τα πάντα την ίδια στιγμή. Μπορείς όμως να έχεις χαρεί τα πάντα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σου.
> Το καλύτερο «φάρμακο» απέναντι σε ένα επίπονο διαζύγιο είναι το χιούμορ. Δε γίνεται να «βγάλεις» την όλη διαδικασία ενός διαζυγίου χωρίς να γελάς που και που.
> Η σεξουαλική έλξη που νιώθεις για τον σύντροφό σου, όσο περνάνε τα χρόνια, ξεθωριάζει. Η έλξη αυτή σίγουρα αποτελεί το πιο σημαντικό συστατικό κάθε σχέσης, μέχρι τη στιγμή που θα μπει στο παιχνίδι η ρουτίνα. Πώς μπορείς να κάνεις μια σχέση να κρατήσει, λοιπόν; Αντικαθιστώντας την κατάλληλη στιγμή τη σεξουαλική έλξη με κάτι άλλο που θα σας κρατήσει κοντά...
> Μια σχέση που έχει εντάσεις από την αρχή δεν πρέπει για κανέναν απολύτως λόγο να καταλήξει σε γάμο.
> Μην ξεχνάς: Ο χωρισμός δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Μπορεί να σε απελευθερώσει από μια κατάσταση που «χαλάει» τη ζωή σου.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επικίνδυνα. Μπορούν να κλείσουν ακόμη και τα «καλύτερα σπίτια».
> Υπάρχουν άνθρωποι που θα ξεκινήσουν κάποιον παράλληλο δεσμό επειδή «φτιάχνονται» από την αίσθηση ότι κάνουν κάτι απαγορευμένο, για να διαπιστώσουν στην πορεία ότι η σχέση στην οποία έμπλεξαν δεν αξίζει τίποτα από τη στιγμή που θα γίνει γνωστή.
> Άλλο πράγμα η συγκατοίκηση και άλλο πράγμα ο γάμος, μην τα μπλέκεις. Στη μέχρι σήμερα επαγγελματική διαδρομή μου, μου έχουν τύχει ζευγάρια που, ενώ συζούσαν ευτυχισμένα για χρόνια μαζί, αφού παντρεύτηκαν, χώρισαν μέσα σε λίγους μήνες. Για ποιο λόγο; Επειδή ένας από τους δύο συντρόφους, μετά το γάμο, άρχισε να νιώθει ξαφνικά «καταπιεσμένος».
> Το πιο παράξενο «σκηνικό» που έχω ζήσει πάνω στη δουλειά; Έχει τύχει να ολοκληρώσω τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση ενός διαζυγίου με τον άντρα να αγνοεί μέχρι τέλους ότι τα μηνύματα που προορίζονταν για την ερωμένη του, κατέληγαν στη σύζυγό του.
> Μήπως τώρα τελευταία έχει αρχίσει να πηγαίνει πιο συχνά στο γυμναστήριο; Αν ναι, έχε το νου σου, αφού ο συγκεκριμένος χώρος ευνοεί τη δημιουργία εξωσυζυγικών σχέσεων. Στην τελική ανάλυση, μιλάμε για ένα μέρος που, αν μη τι άλλο, τα γυμνασμένα κορμιά περισσεύουν...
> Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις σεξουαλική έλξη για άλλους ανθρώπους όταν είσαι παντρεμένος. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν μπορείς να ελέγξεις. Αυτό που μπορείς να ελέγξεις, ωστόσο, είναι την αντίδρασή σου όταν σου τύχει κάτι ανάλογο.
> Όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε ανάγκη λίγου προσωπικού χώρου και χρόνου και, κυρίως, ιδιωτικότητας. Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξέρει ο ένας σύντροφος τα passwords για τα accounts στα social media και το email του άλλου.
> Δε θα έλεγα ότι η δουλειά μου με έχει κάνει κυνική, κάθε άλλο. Απλά, κάνοντας τη συγκεκριμένη δουλειά για χρόνια, κατάλαβα ότι, τελικά, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του. Αλλά και ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερο να είσαι σε μια σχέση με εντάσεις παρά σε μια που χαρακτηρίζεται από την αδιαφορία.
 gr.askmen.com 
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς