ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την σήραγγα Κλεισούρας

Αποτέλεσμα εικόνας για σηραγγαΗ κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας στην Καστοριά αποτελεί δημόσιο έργο, το οποίο θα αποφέρει πολλαπλά και πολυεπίπεδα οφέλη στην οικονομική και κοινωνική ζωή του ελληνικού λαού της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας.
Σχετική μελέτη για το εν λόγω έργο, το κόστος του οποίου εκτιμάται περίπου στα 40 με 50 εκατομμύρια Ευρώ και ο χρόνος αποπεράτωσης περίπου στα τρία έτη, ήδη έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Κατά το παρελθόν, η μελέτη κατασκευής του εν λόγω έργου είχε ενταχθεί σε ειδικό μέτρο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας ετών 2000-2006, το οποίο αφορούσε στη χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών για συγκεκριμένα έργα, τα οποία θα εντάσσονταν εν συνεχεία στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.
Μέχρι σήμερα, το έργο της κατασκευής της σήραγγας Κλεισούρας όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ούτε καν έχει ξεκινήσει.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ποιες ενέργειες, σε επίπεδο δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σχετικά με την υλοποίηση του εν λόγω έργου και ποια είναι η συμβολή των αρμοδίων Υπουργείων προς αυτή την κατεύθυνση;
Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα τα αρμόδια Υπουργεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους προς την κατεύθυνση ένταξης του εν λόγω έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών;
Δύναται η Πολιτεία να δώσει σαφή απάντηση σχετικά με την κατασκευή ή όχι της σήραγγας Κλεισούρας Καστοριάς;


Αθήνα, 27/07/2017

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Σαχινίδης
Βουλευτής Πέλλης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ





Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)