ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ξεκινάνε αύριο τα τσίπουρα!

Ανακοίνωση
του Δήμου για τη λειτουργία μικρών αποσταγματοποιών-διημέρων
Σύμφωνα με το α.π. 7530/09-10-2017 έγγραφο Τελωνείου Καστοριάς ενόψει της νέας αποστακτικής περιόδου των μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων), η οποία για την περιφέρεια αρμοδιότητας του Τελωνείου Καστοριάς ήτοι για τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης (Δήμος Βοΐου) και για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών για το φορολογικό έτος 2017-2018 ορίστηκε από 01-11-2017 έως 01-01-2018, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η δήλωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους μικρούς αποσταγματοποιούς για τη βεβαίωση και είσπραξη του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του παραγόμενου από αυτούς προϊόντος (τσίπουρο/τσικουδιά) σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του ν.2969/01 υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.
Υπεύθυνη υπηρεσία για την έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων αμπελοκαλλιεργητών είναι η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής. Ο Δήμος θα εκδώσει βεβαιώσεις μόνο στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η έκδοση τους από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής δηλαδή στις περιπτώσεις των μικρών παραγωγών που καλλιεργούν κάτω από ένα στρέμμα και απαλλάσσονται από την υποχρέωση δηλώσεων συγκομιδής.
Ο συντελεστής απόδοσης για τον υπολογισμό στέμφυλων από τα αμπελοκτήματα για το δίμηνο απόσταξης από 01-11-2017 έως 01-01-2018, για τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης (Δήμος Βοΐου) και για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών καθορίζεται σε 35% επί της παραγόμενης ποσότητας σταφυλιών.
Απαραίτητα Δικαιολογητικά για την έκδοση της βεβαίωσης:
Υπεύθυνη Δήλωση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός του αγροτεμαχίου στο οποίο είναι εγκατεστημένο το αμπέλι με έκταση μέχρι ενός στρέμματος, η παραγωγή του, η ποσότητα των στέμφυλων που προκύπτουν από την συγκεκριμένη παραγωγή και ο ΑΦΜ του αμπελοκαλλιεργητή. Επίσης θα πρέπει να αναγράφεται και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη του αποστακτηρίου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η απόσταξη.
Ο χρόνος μιας μεμονωμένης απόσταξης (καζανιάς) που προσδιορίζεται από το Τελωνείο προκειμένου να υπολογιστεί ο συνολικός χρόνος απόσταξης που δικαιούται ο κάθε παραγωγός σε συνάρτηση με την ποσότητα πρώτων υλών που δηλώνει ότι θα αποστάξει, καθορίζεται σε 3½ ώρες (ΦΕΚ 787/477/99)
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.