ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΕΛΠΧ ΟΡΜΟΣ Καστοριάς: Απεστάλησαν τα Είδη Πρώτης Ανάγκης στον Δήμο Μάνδρας (Φώτο)

Σε συνέχεια των δράσεων του με κοινωνικό χαρακτήρα, το ελπχ ΟΡΜΟΣ, αφού κινητοποίησε τα μέλη και τους φίλους του, συγκέντρωσε, ταξινόμησε, πακετάρισε και απόστειλε εχθές το μεσημέρι είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας Αττικής.  Πρόκειται για μια ακόμη αξιέπαινη προσπάθεια από τα μέλη του ελπχ ΟΡΜΟΣ, την μοναδική αυτόνομη πρωτοβουλία σε επίπεδο συλλόγου στον νομό μας, και αποτελεί μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνάνθρωπους μας .
Πιο συγκεκριμένα, και όπως μας δήλωσε το μέλος του ΔΣ και μια εκ των δυο συντονιστριών  της κίνησης αλληλεγγύης , κ. Ανδρομάχη Μίντζια, «η ανταπόκριση των φίλων του συλλόγου μας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και άμεση, και καταφέραμε με την συνδρομή τους να συγκεντρώσουμε, σε μόλις 5 εργάσιμες ημέρες, μία πάρα πολύ ικανοποιητική ποσότητα βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ενδύματα και κουβέρτες για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας στην Μάνδρα της Αττικής».
Σύμφωνα επίσης με την κ. Κοντάριου Ειρήνη, την δεύτερη εκ των συντονιστριών και μέλος του ΔΣ, η κίνηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά μια επανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών που είχαν γίνει στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την συλλογή ειδών για τα παιδικά χωριά SOS της Βόρειας Ελλάδος, τους πρόσφυγες στην Ειδομένη αλλά και εδώ στην Καστοριά για τα παιδιά των Σύρων προσφύγων. Αποτελεί εξάλλου, συμπλήρωσε, «ένα ακόμα λιθαράκι παρόμοιων και ποικίλων κινήσεων, όπως για παράδειγμα τις δωρεάν γυναικολογικές και προληπτικές εξετάσεις, τις εθελοντικές αιμοδοσίες, την αύξηση των δοτών μυελού των οστών, τα γεύματα αγάπης στο γηροκομείο Καστοριάς, και διάφορες άλλες ενέργειες που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόσωπο που το ελπχ ΟΡΜΟΣ έχει δεσμευτεί και επιχειρεί να ενισχύσει στην τοπική μας κοινωνία».
Με την ευχή οι κινήσεις του ελπχ ΟΡΜΟΣ να βρουν πολλούς και άμεσους συμπαραστάτες και μιμητές στην οικογένεια των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας, ελπίζουμε οι δοκιμαζόμενοι συνάνθρωποι του Δήμου Μάνδρας να νιώσουν την θέρμη και την αλληλεγγύη των καστοριανών πολιτών, στις δύσκολες ώρες που περνάνε.





Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)