ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Κάλεσμα Ανέστη Αγγελή πρός την Κυβέρνηση να εκτελέσει την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου

«Καλώ την Κυβέρνηση να εξαντλήσει παθογένειες γραφειοκρατικού χαρακτήρα και να εκτελέσει το έργο της κατασκευής νέου Αστυνομικού Μεγάρου το οποίο επιζητεί η κοινωνία πάνω από μια δεκαετία. Η κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς, δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι», δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.
Ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι το ζήτημα της ανέγερσης του κτιρίου έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας από πλευράς αρμόδιων Υπουργείων, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Καστοριάς έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και πως έχει φέρει εις πέρας ότι του έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
«Οι υπηρεσίες μας ανταποκρίθηκαν με τον τρόπο που πρέπει. Από τον Δήμο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Είναι θέμα της Κυβέρνησης, πολιτική απόφαση με το δεδομένο ότι υπάρχουν και τα αντίστοιχα κονδύλια, να ξεκινήσει η ανέγερση του Μεγάρου», σημείωσε.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς είπε ακόμη ότι γίνονται ενέργειες ώστε το κτίριο του πρώην στρατοπέδου «Μαθιουδάκη» το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα προκειμένου να αξιοποιηθεί για την υλοποίηση δράσεων πολιτιστικού χαρακτήρα.
«Γενικότερα στα κοινά, πολλά πράγματα λέγονται και δεν γίνονται και πολλά πράγματα δεν λέγονται και γίνονται. Εντούτοις όμως, εμείς ως δημοτική αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να αποτυπώνουμε τα πράγματα ως έχουν.
Είναι σε εξέλιξη μια πρόσκληση ευρωπαϊκού προγράμματος η οποία λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2018. Πρόκειται για μια επιχορήγηση διατηρητέων ή μεγάρων τα οποία έχουν χαρακτήρα διατηρητέου.
Ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε έως τις 8 Ιανουαρίου να είναι έτοιμη η προμελέτη. Από κει και πέρα, δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τίποτα εάν δεν έχουμε τη διαβεβαίωση ότι το κτίριο του πρώην στρατοπέδου «Μαθιουδάκη», θα ενταχθεί στη συγκεκριμένη πρόσκληση η πρόταση του Δήμου Καστοριάς», τόνισε ο κ. Αγγελής.
Ε.Ψ.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα