Άρθρο Καμμένου: «Δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων»

Δημοψήφισμα για το όνομα της πΓΔΜ ζητά με άρθρο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, Πάνος Καμμένος.
Το άρθρο δημοσιεύεται στην συντηρητική εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδό της, ο κ. Καμμένος γράφει :
  • « Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλο λαό.
  • » Συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν ».
Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Real Fm μετέδιδε πληροφορίες ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναμένεται να ζητήσει δημοψήφισμα για το θέμα τις αμέσως επόμενες ημέρες, είτε με δήλωσή του, είτε τη Δευτέρα στη Βουλή, όπου θα μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Με αυτή την κίνηση, αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες, ο κ. Καμμένος, παίρνει σαφείς αποστάσεις πια από την κυβερνητική πλειοψηφία, παρότι στο μίνι υπουργικό συμβούλιο είχε πει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα όνομα που θα περιλαμβάνει μεν τον όρο Μακεδονία αλλά με λατινικούς χαρακτήρες.
http://www.aftodioikisi.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης