Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δυτική Μακεδονία

Αποτέλεσμα εικόνας για πυροσβεστικηΘΕΜΑ: «Αρκετά τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δυτική Μακεδονία»
 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, το Πυροσβεστικό Σώμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.
Αναφορικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσίας Καστοριάς, οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι παλαιές, ακατάλληλες, με προχωρημένη διάβρωση σε πολλά σημεία και με έντονη εισροή υγρασίας εντός του κτιρίου. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί κατά διαστήματα αποκόλληση και πτώση επιχρισμάτων της οροφής, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των υπηρετούντων στους χώρους αυτούς.
Τα ίδια ως άνω ισχύουν και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών, η δε Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας είναι υποστελεχωμένη. Η έλλειψη Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών κάνει δύσκολο και αναποτελεσματικό το έργο της άμεσης επέμβασης. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεάπολης, ο στόλος των οχημάτων είναι πραγματικά απαρχαιωμένος με όλες τις σχετικές αρνητικές συνέπειες, ενώ στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, αρκετά οχήματα είναι διαρκώς εκτεθειμένα στις ακραίες καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να υπόκεινται αδικαιολογήτως σε σημαντικές φθορές. Στην Πυροσβεστική Ακαδημία της Πτολεμαΐδας, στο τμήμα δοκίμων πυροσβεστών, δεν χορηγείται έντυπο εκπαιδευτικό υλικό, παρά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας.
 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Με ποιες ενέργειες, τόσο προσωρινού όσο και μόνιμου χαρακτήρα, προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επιλύσει τα ως άνω λειτουργικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στη Δυτική Μακεδονία;
Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν χορηγείται έντυπο εκπαιδευτικό υλικό στους δόκιμους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας και τι προτίθεται να πράξει ειδικά για αυτό το θέμα τι αρμόδιο Υπουργείο;

Αθήνα, 13/12/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Σαχινίδης
Βουλευτής Πέλλης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα