ΚΟΖΑΝΗ - Γ. Κασαπίδης : Κατοχύρωση της Δυτ. Μακεδονίας ως Ενεργειακή Περιφέρεια

Τη θεσμική κατοχύρωση της Δυτικής Μακεδονίας ως Ενεργειακής Περιφέρειας της χώρας, στο πλαίσιο του νέου μακρόχρονου ενεργειακού σχεδιασμού που ξεκινά επισήμως η Κυβέρνηση, πρότεινε ο βουλευτής Κοζάνης  της Ν.Δ  Γιώργος Κασαπίδης.

Ο βουλευτής του Νομού Κοζάνης πρότεινε ως πρώτη αρχή τη διατήρηση και κατοχύρωση του χαρακτήρα και της ταυτότητας της Δυτικής Μακεδονίας ως της ενεργειακής περιφέρειας της χώρας  με την συνέχιση της  παραγωγής ηλεκτρικής καθώς και άλλων μορφών ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία, ενώ ως δεύτερη βασική αρχή ο κ. Κασαπίδης ζήτησε την ομόφωνη στήριξη των μελών της επιτροπής , η οποία αφορά στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας του λιγνιτικού λεκανοπεδίου Δυτικής Μακεδονίας που βασίζονται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το λιγνίτη.

Για την πρακτική εφαρμογή των βασικών αυτών δεσμεύσεων ο κ. Κασαπίδης επανέφερε την πρότασή του για τη μετεξέλιξη του ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας με βάση το λιγνίτη, σε Κέντρο Ενεργειακών Εξελίξεων (Κ.Ε.Ε.) με την εγκατάσταση σύγχρονων υποδομών έρευνας και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από όλες τις πηγές.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κασαπίδης ζήτησε τη μεταφορά του Κ.Α.Π.Ε. και του εξοπλισμού του στο Ν. Κοζάνης και πρότεινε τον ορισμό της έδρας του Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής στο Νομό.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ