Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος για το ασφαλιστήριο των 700.000 φράγκων


Απολογητικό υπόμνημα για το ασφαλιστήριο των 700.000 φράγκων το οποίο η ανακρίτρια θεώρησε πλήρες κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Η νέα δικαστική περιπέτεια του Άκη Τσοχατζόπουλου αφορούσε τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στο πλαίσιο της μεγάλης υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών. 


Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει κληθεί σε απολογία στους ανακριτές διαφθοράς για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να προήλθε από τις «αμαρτωλές» συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M το οποίο επενδύθηκε σε ένα ασφαλιστήριο ζωής. Το ποσό αυτό φαίνεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να εισπράχθηκε ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι επίμαχες συμβάσεις. 

Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη η οποία έχει επίσης κληθεί σε απολογία για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών και είναι ελεύθερος μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας έως ότου συζητηθεί η αίτηση αναίρεσής του στον Άρειο Πάγο.



zougla.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα