Θεία Λειτουργία στη μητρόπολη του βλαχόφωνου Ελληνισμού (Φώτο)

Θεία Λειτουργία στη μητρόπολη του βλαχόφωνου Ελληνισμού (ΦΩΤΟ)
Στον Ιερό Ναό Παναγίας Γράμμουστας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, επ’ ευκαιρία της πρώτης επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, ο οποίος εγκαινιάστηκε πέρυσι στις 30 Ιουλίου 2017.


Παρόν στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Συνταγματάρχης του 15ου Συντάγματος Πεζικού και άλλα στελέχη του Στρατού της περιοχής που φυλάγουν τα σύνορά μας, αλλά και πιστοί που έφτασαν στο ακριτικό χωριό του Γράμμου για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Η απόσταση του οικισμού Γράμμουστα είναι 70 χιλ. από την Καστοριά και η τοποθεσία του βρίσκεται σε ύψος 1450 μ. στην κοιλάδα που σχηματίζουν οι πηγές του Αλιάκμονα.

Ο Γράμμος είναι τόπος καταγωγής και κατοίκησης μιας σημαντικής μερίδας Βλαχόφωνων Ελλήνων και είναι, ως γνωστόν, μία από τις σημαντικότερες Μητροπόλεις του βλαχόφωνου Ελληνισμού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τιμή που αποδίδουμε ως Έλληνες στο πρόσωπο της Παναγίας και τόνισε την αξία να εορτάζουμε την ημέρα των Εγκαινίων ενός Ιερού Ναού.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους με υγεία να διέλθουμε την περίοδο του 15αυγούστου και να εορτάσουμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Έκθεση εικόνων

    Grsmmousta001.jpgGrsmmousta002.jpgGrsmmousta003.jpgGrsmmousta004.jpgGrsmmousta005.jpgGrsmmousta006.jpg


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς