Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν την πόρτα του NATO στα Σκόπια


«Παραδίδουν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο μας, την εθνική 
γραμμή των τελευταίων 27 ετών» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της έναρξης της συνόδου κορυφής του NATO.Βαρύτατες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο απέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Σκοπιανό, κατηγορώντας τους πως σήμερα «ανοίγουν την πόρτα της ένταξης του NATO» στην ΠΓΔΜ.

«Παραδίδουν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο μας, την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε πως οι εξελίξεις δημιουργούν τετελεσμένα, για τα οποία οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.

Τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία πάλεψε στην Βουλή για το Σκοπιανό ενώ η κυβέρνηση προωθούσε την διαπραγματευτική στρατηγική της παρά την «κατακραυγή» των πολιτών.

Η διήμερη σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας αρχίζει στις 15:30 ώρα Ελλάδος και οι ηγέτες των 29 μελών αναμένεται να απευθύνουν πρόσκληση για ένταξη στην ΠΓΔΜ.

Ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ έχει καταστήσει σαφές πως η ενταξιακή διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί προτού η ΠΓΔΜ εγκρίνει με δημοψήφισμα και κυρώσει οριστικά την συμφωνία των Πρεσπών, όμως η ΝΔ εκτιμά πως η όλη συμφωνία περιέχει μεγάλες παραχωρήσεις και εγκυμονεί κινδύνους για το μέλλον.

Στην σύνοδο η ελληνική αποστολή, που αποτελείται από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αναμένεται να θέσει επισταμένα το θέμα απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται επί τέσσερις μήνες στην Τουρκία, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.



skai.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα