Δ. Μακεδονία: Ιδρύεται γραφείο οπτικοακουστικών παραγωγών


Στην ίδρυση γραφείου για την διευκόλυνση οπτικοακουστικών παραγωγών (Film Office) στην Δυτική Μακεδονία, με έδρα την Κοζάνη, αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Για το σκοπό αυτό είχε συνάντηση με τον πρώην Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και νυν υφυπουργό του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κρέτσο ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης.

Ο κ. Κρέτσος συμφώνησε να προχωρήσει άμεσα,  η ίδρυση του Film Office  Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μοναδικό ενδιαφέρον και διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Με απόφαση μάλιστα του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και νυν υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, συμφωνήθηκε η Δυτική Μακεδονία να είναι από τις πρώτες Περιφέρειες που θα αξιοποιήσουν την σημαντική πρωτοβουλία, η οποία θα ενταχθεί σε δικτύο, η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει από το Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων με  το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Μουμουλίδη η «δημιουργία  Film Office , δημιουργεί νέα δυναμική , μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας, να κινητοποιήσει νέους ανθρώπους , να ανοίξει νέους ορίζοντες, αλλά και -μέσω του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας- να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα  σειρά εξειδικευμένων τμημάτων, για επαγγέλματα που συνδέονται με τα οπτικοακουστικά μέσα».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης