Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Τι… μαρτυρούν για τον χαρακτήρα μας;


Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της σεξουαλικής μας ζωής και δραστηριότητας είναι (και) οι σεξουαλικές φαντασιώσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια λειτουργία του εγκεφάλου μας που πηγάζει από διάφορα εσωτερικά και εξωτερικά κίνητρα και ερεθίσματα τα οποία διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.


Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όπως επισημαίνουν οι ψυχολόγοι – σεξολόγοι, μια φαντασίωση βιώνεται διαφορετικά από τον κάθε άνθρωπο και κυρίως σημαίνει – δείχνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς.



Για παράδειγμα, δύο γυναίκες μπορεί να έχουν φαντασιώσεις ότι συμμετέχουν σε ομαδικό σεξ. Ακόμα κι αν πρόκειται για την ίδια φαντασίωση, οι περιγραφή της κάθε γυναίκας θα είναι διαφορετική και ξεχωριστή.

Για παράδειγμα η μια γυναίκα μπορεί να αναφέρει ότι είναι στο… επίκεντρο της δράσης, ενώ η άλλη μπορεί να θέλει να κάνει «τρίο» με δύο αγνώστους όπου όλοι θα συμμετέχουν το ίδιο αναφορικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα.


Ο τρόπος που βιώνουν οι άνθρωποι την ίδια φαντασίωση εξαρτάται από τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σχετικά με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις, συγκεντρώθηκαν οι απαντήσεις γυναικών που ρωτήθηκαν και βάσει αυτών, αλλά και των βιωμάτων τους βγήκαν κάποια συμπεράσματα αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται η κάθε γυναίκα τις φαντασιώσεις της, αλλά και τι «μαρτυρούν» αυτές για τον χαρακτήρα τους.

Ως βασικό παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε η φαντασίωση μια γυναίκας να απατά τον σύντροφό της. Η πλειοψηφία τους απάντησε ότι θα ήθελε να βλέπει τον σύντροφό της να κάνει έρωτα με μια άλλη γυναίκα, ενώ άλλες απάντησαν ότι θα ήθελα να το ακούσουν ή να τους το περιγράψουν μετά, ενώ υπήρχαν κι εκείνες που επικεντρώθηκαν στο ότι ήθελαν να κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη, αλλά και σε συγκεκριμένη στάση.


Βάσει των απαντήσεων, λοιπόν, διαμορφώθηκαν τα εξής προφίλ:
Οι γυναίκες που ήθελαν να δουν τον σύντροφό τους να παίρνει ηδονή από το όλο σκηνικό, ενδιαφέρονταν και νοιάζονταν πολύ για τους άλλους ανθρώπους.
Οι γυναίκες που ήταν γενικά πιο ριψοκίνδυνες και αυθόρμητες στις αποφάσεις τους, ήταν εκείνες που δεν ήθελαν τη χρήση προφυλακτικού
Επίσης, οι γυναίκες που δεν ενδιαφέρονταν με ποιους ο καλός τους έκανε σεξ ήταν γενικότερα κοινωνικά άτομα, ενώ εκείνες που ήθελαν να το κάνει με συγκεκριμένες γυναίκες ήταν πιο κλειστές και δύσκολα «ανοίγονταν» κοινωνικά.


Γενικότερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το κομμάτι των σεξουαλικών φαντασιώσεων είναι πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο και επηρεάζεται πολύ από τα βιώματα που έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια της ζωής του.



Με πληροφορίες από psychologytoday.com

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα