Τα drones στη μάχη κατά των κουνουπιών. Κάνουν ψεκασμούς από αέρος σε δυσπρόσιτες περιοχές με άμεσα αποτελέσματα

Με τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου να αυξάνονται όλο και περισσότερο, επαγγελματίες και απλοί άνθρωποι προσπαθούν να με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, τα κρούσματα από τον ιό έχουν φτάσει τα 133, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 16 και συνεχίζει να αυξάνεται. Η προστασία από τα κουνούπια είναι πλέον ύψιστης σημασίας και γίνονται συνεχώς προσπάθειες για νέες καινοτομίες για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η επέμβαση της τεχνολογίας στη μάχη κατά των κουνουπιώνΤα τελευταία χρόνια τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, με τον αριθμό των χρηστών -πιλοτών να αυξάνονται όλο και περισσότερο. Ιδιαίτερα τα drones χρησιμοποιούνται για ποικίλες δραστηριότητες, αν και σε ορισμένες χώρες παγκοσμίως χαρακτηρίζονται ως «απειλή» και οδηγούνται σε κατάργηση.
Η συνηθέστερη χρήση των drones είναι η καταγραφή τοποθεσιών ή και γεγονότων, με κάμερες που τοποθετούνται επάνω στο ιπτάμενο όχημα.
Δεν είναι λίγοι και αυτοί όμως, που χρησιμοποιούν τα drone για παράνομες ενέργειες. Η τελευταία που καταγράφηκε ήταν μια διανομή ναρκωτικών με drone στα κατεχόμενα της Λευκωσίας από έναν Τουρκοκύπριο.
Η ομάδα χειριστών της DJI Store Greece που διαθέτουν κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών με μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα, προκειμένου να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές από τα κουνούπια και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, έφερε μία καινοτομία.
Μέχρι στιγμής, οι παραδοσιακοί τρόποι ψεκασμού για τα κουνούπια, είναι δύο.
Ο πρώτος είναι οι επίγειοι ψεκασμοί με βιοκτόνο, συγκεκριμένα σε περιαστικούς χώρους και σε περιοχές οικολογικής προστασίας. Ο δεύτερος είναι οι ψεκασμοί από αέρος σε υγροβιότοπους και κάμπους με χρήση ελικοπτέρων.
Οι ορυζώνες κάμπων σε όλη την Ελλάδα, έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κουνουπιών και η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι απλή. Για την εξόντωση των κουνουπιών και στην προσπάθειά τους να εξαλείψουν τον ιό του Δυτικού Νείλου σε σημεία που είναι δύσκολη ή δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει ο ψεκασμός, η ομάδα χρησιμοποιεί συγκεκριμένα μοντέλα drone που ειδικεύονται στους ψεκασμούς από αέρος.
Η ομάδα της DJI Store Greece μπαίνει στη «μάχη» κατά των κουνουπιών, χρησιμοποιώντας ένα νέο μοντέλο drone. Πρόκειται για το DJI Agras MG-1, σχεδιασμένο να εφαρμόζει με ακρίβεια τα ποσοστά υγρών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, με αποδοτικότητα στη γεωργία. Είναι ένα εργαλείο ακρίβειας, αλλά και οικονομικό, καθώς ψεκάζει 10 στρέμματα ανά ντεπόζιτο ή ανά πτήση 10 λεπτών.

Το AGRAS MG1 της DJI, προσφέρει ακρίβεια στους ψεκασμούς από αέρος.

Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 10 κιλά ωφέλιμο υγρό φορτίο, μαζί με τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα. Για παράδειγμα, μια περιοχή 4.000-6.000 τετραγωνικών μέτρων, μπορεί να καλυφθεί μέσα σε 10 λεπτά, 40 έως 60 φορές ταχύτερα από τον επίγειο, χειροκίνητο ψεκασμό.



Το Agras MG-1 της DJI στη διάρκεια αεροψεκασμού στη Φθιώτιδα.

Η ομάδα της DJI Store Greece κάνει ψεκασμούς από αέρος σε όλη την Ελλάδα, σε κάμπους και υδροβιότοπους. Έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, χάρη στην αποτελεσματικότητα της καινοτομίας τους.
valueforlife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)