O E. Σημανδράκος απαντά στον Τ. Πολιτίδη για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Τ’ ότι έχω το θάρρος να τοποθετηθώ ανοιχτά, δεν είναι στοιχείο ακροδεξιάς ρητορείας ή πατριδοκαπηλίας αλλά δημοκρατικής συναίσθησης και πολιτικής ευθύνης»


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τάσο Πολιτίδη, σύμβουλο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, για τις πολύτιμες υποδείξεις που μας κάνει με το προχθεσινό του λιβελογράφημα. Θα λάβουμε υπόψη τις παροτρύνσεις του να καταπιούμε το πικρό χάπι της Συμφωνίας των Πρεσπών αμάσητο. Θέλουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας όμως να του επισημάνουμε το εξής: Πως το φύλλο πορείας μιας κυβέρνησης το βγάζει ο λαός. Ενίοτε όμως, το υπαγορεύει η ίδια η ιστορία. Κι ο Ελληνικός λαός ουδέποτε έδωσε τη συναίνεσή του για την παραχάραξη της ιστορίας μας και την παραχώρηση των εθνικών μας κεκτημένων. Αν οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιλαμβανόταν αυτά που διάβαζαν, θα μπορούσαν να κατανοήσουν τις παράλογες παραχωρήσεις που έγιναν.
Ο κ. Πολιτίδης μιλά για ακροδεξιά ρητορεία. Θεωρείται ακροδεξιός ρήτορας όποιος έχει εθνικές ευαισθησίες; Αν χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιά η ανησυχία μας για το μέλλον των Ελληνικών και τοπικών επιχειρήσεων, παραγωγών και προϊόντων, τότε πως χαρακτηρίζονται οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ ο οποίος ανέφερε πως «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας»; Το ποια είναι η Μακεδονία το έχει γράψει η ιστορία, συχνά με αίμα των προγόνων μας. Γι’ αυτό και θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω τους ιδιοκτήτες των Ελληνικών επιχειρήσεων για τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μετά τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας, μεταξύ των τελευταίων και το υψηλότατο κόστος για την κατοχύρωση των προϊόντων που παράγουν και εξάγουν.
Το ότι έχω το θάρρος να τοποθετηθώ ανοιχτά, δεν είναι στοιχείο ακροδεξιάς ρητορείας ή πατριδοκαπηλίας αλλά δημοκρατικής συναίσθησης και πολιτικής ευθύνης απέναντι στους πολίτες τους οποίους υπηρετώ και θα υπηρετώ. Το ότι ο κ. Πολιτίδης εκθειάζει εκείνους που σιωπούν μας ξεπερνά(!).
Όπως και για κάθε άλλο θέμα της περιοχής μας, έτσι και γι’ αυτό, το οποίο ξεχωρίζω ως ένα από τα σοβαρότερα, τοποθετούμαι και θα τοποθετούμαι δημόσια, και κριτής γι’ αυτό θα είναι οι πολίτες και η ιστορία, που κρίνουν πρόθυμα την απόσταση μεταξύ αυτών που λέμε και αυτών που γίνονται. Οι απόψεις και η ελευθερία έκφρασης στο δημόσιο πολιτικό διάλογο σε μια Δημοκρατία δε φιμώνονται και δεν καθοδηγούνται, και όπως έγραψε χθες ο εθνικός μας μουσαγέτης «η φίμωση του τύπου υπήρξε πάντοτε η απαρχή ζοφερών εξελίξεων».


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)