«Εμφύλιος» Skoda-VW για τη μεταφορά της παραγωγής του Superb στη Γερμανία

Τα συνδικάτα στην Τσεχία προειδοποιούν τη «μαμά» εταιρεία να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. 

Η επιτυχία της Skoda τα τελευταία χρόνια προβληματίζει έντονα τον ανταγωνισμό, αλλά και τη 
«μαμά» VW που βλέπει ξαφνικά τα αυτοκίνητα από την Τσεχία να γίνονται ευθέως ανταγωνιστικά των VW. 
O λόγος- σύμφωνα με αναλυτές - είναι ότι τα Skoda είναι σημαντικά φθηνότερα δίχως να υπολείπονται σε ποιότητα από τα «αντίστοιχα» VW. 
Επειδή λοιπόν δεν μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα του προϊόντος, στο Βόλτσμπουργκ σκέφτονται να μεταφέρουν την παραγωγή του Superb στη Γερμανία (στο Emden) έτσι ώστε πρώτον να αυξήσουν το κόστος παραγωγής (υψηλότερα ημερομίσθια) και άρα την τελική τιμή και δεύτερον να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των εργοστασίων στη Γερμανία που απειλείται από τη μείωση παραγωγής των Passat και Golf. 

Ωστόσο τα συνδικάτα στην Τσεχία δεν δείχνουν διατεθειμένα να δεχτούν κάτι τέτοιο. Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής των συνδικάτων, Jaroslav Povsik, δήλωσε πως έχουν δεσμευτεί να απορρίψουν κατηγορηματικά κάθε προοπτική μεταφοράς της παραγωγής οποιοδήποτε μοντέλου της Skoda σε εργοστάσια του VW Group εκτός Τσεχίας. Όπως τόνισε ο Povsik, το Superb είναι μέρος του DNA της μάρκας και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί προκειμένου να κρατήσει την παραγωγή του μοντέλου επί τσεχικού εδάφους, επειδή όπως τόνισε, η επιλογή αυτή δημιουργεί κέρδη για την εταιρία, κέρδη που θα χαθούν εάν η παραγωγή του γίνει στη Γερμανία.


Το Skoda Superb κατασκευάζεται επί του παρόντος στο εργοστάσιο του Kvasiny παράλληλα με τα Kodiaq, Karoq και Seat Ateca. Το εργοστάσιο λειτουργεί με τρεις βάρδιες την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των Σάββατων. Η Skoda έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μετατοπίσει μέρος της παρταγωγής του Karoq στο εργοστάσιο της VW στο Osnabrück στη βορειοδυτική Γερμανία.

drive.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)