Το 1999 ήταν ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία. Σήμερα είναι ψυχίατρος και αγωνίζεται για την ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων με αναπηρία

Ποιος είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και τι σημαίνει Ανεξάρτητη Διαβίωση
Ο Δρ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1985, στην Αθήνα. Σε ηλικία δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, μια εξελικτική ασθένεια η οποία του προκάλεσε σοβαρή κινητική αναπηρία. Αυτό δεν τον σταμάτησε από το να κυνηγά τα όνειρά του.

Το 1999, ως αριστούχος μαθητής, έγινε ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία σε περίοδο που η νομοθεσία δεν το επέτρεπε. Μαθητής του 20 πάντα, πέρασε στην Ιατρική Αθηνών (2003-2010), την λάτρεψε  και πλέον εργάζεται ως ψυχίατρος – σεξολόγος στο Αττικό Νοσοκομείο.

Αλλά θέλει και άλλα. Θέλει ο ίδιος και άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν μια μορφή αναπηρίας, να ζουν με αξιοπρέπεια. Δεν τον ενδιαφέρει να βελτιώσει μόνο τη δική του ζωή. Τον ενδιαφέρει να βελτιώσει τις ζωές και όλων των άλλων ανθρώπων που βιώνουν ανάλογη κατάσταση με εκείνον.

Γιατί για τον ίδιο, αναπηρία δεν σημαίνει περιορισμός. «Σημαίνει προσαρμοστικότητα, αποδοχή της κατάστασης που βιώνουμε και ελευθερία να ορίζουμε τις ζωές μας όπως θέλουμε». Αυτό άλλωστε έκανε και ο ίδιος στη ζωή του.

Αυτή η ανάγκη για ελευθερία πήρε σάρκα και οστά μέσα από την ιδέα της Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια του άρθρου...


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα