Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 και στην Ελλάδα

Όπως προβλέπει νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες θα μπορούν και στης Ελλάδα η έφηβοι στην ηλικία των 17 ετών να πάρουν δίπλωμα οδήγησης, μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο θα προβλέπει νέο εξεταστικό σύστημα χορήγησης διπλώματος οδήγησης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι οδηγοί ηλικίας 17 ετών θα χαρακτηρίζονται ως δόκιμοι, με την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσουν επιτυχώς το σύνολο θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων κατόπιν εκπαίδευσης, εάν περάσουν θα μπορούν να αποκτήσουν την ειδική βεβαίωση από τη Διεύθυνση Μεταφορών Περιφέρειας τους.

Οι ανήλικοι θα υποχρεούνται σε ασφαλιστική κάλυψη µε ευθύνη έναντι τρίτων λόγω σωματικής βλάβης ή ζημιών, περιλαμβανομένης και χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης.

Τους ανηλίκους θα πρέπει να συνοδεύει ενήλικας ηλικίας 30 ετών και άνω, κάτοχοι άδειας οδήγησης τουλάχιστον μια πενταετία και να µην του έχει καταλογιστεί κανένας βαθμός ποινής στο point system για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Με τη συµπλήρωση των 18 ετών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν την κανονική άδεια οδήγησης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν υποπέσει σε παραβάσεις για τις οποίες καταλογίζονται βαθμός ποινής στο Σύστημα Ελέγχου Συµπεριφοράς Οδηγών.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Η Δέσποινα Κοζατσάνη για κορονοϊό: «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» (Βίντεο)