Οικοδομώντας μια βιώσιμη γεωργία

Η μετατροπή των απορριμμάτων και του απορριφθέντος χαρτιού σε βιομάζα θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της έκλυσης του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και στην αποθήκευσή του στο έδαφος, καθώς και στον εμπλουτισμό των γεωργικών εκτάσεων, γράφει το επιστημονικό περιοδικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης «HORIZON».

Οπως είναι γνωστό, η γεωργία υπήρξε ιστορικά μια κυκλική βιομηχανία όπου οι καλλιέργειες χρησιμοποιούν θρεπτικά συστατικά του εδάφους για να αναπτυχθούν, τα οποία στη συνέχεια αντικαθίστανται από κομποστοποιημένα λιπάσματα ή κοπριά. Ωστόσο, η παγκοσμιοποίηση και η εκβιομηχάνιση της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων έχουν διαταράξει αυτόν τον κύκλο, οδηγώντας σε πρακτικές γεωργίας που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση του ενός τρίτου του εδάφους του πλανήτη!

Ετσι πλέον, οι επιστήμονες εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος με μια προσέγγιση που ευελπιστούν ότι όχι μόνο θα αποκαταστήσει τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, αλλά και θα συμβάλει στην αντιστάθμιση των τεράστιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τη γεωργία.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης