Καθαριστής τόπων εγκλήματος, ταριχευτής, κ.ο.κ. Άγνωστα και μερικά από τα πιο αηδιαστικά επαγγέλματα στον κόσμο

Υπάρχει τεράστια ποικιλία επαγγελμάτων, αλλά μερικά λίγοι θα τα επέλεγαν. Τόσο επειδή είναι επικίνδυνα για την υγεία όσο και για λόγους αισθητικής.
Ωστόσο όλα είναι απαραίτητα και σε αρκετές περιπτώσεις οι επαγγελματίες επιτελούς σημαντικό έργο με κοινωνικές προεκτάσεις.
Ταριχευτής
Δουλειά για γερά στομάχια. Οι ταριχευτές φροντίζουν να μένουν σε καλή κατάσταση οι σωροί. Τρίβουν τα νεκρά σώματα, τα απολυμαίνουν και τους βάζουν τα κατάλληλα χημικά για να διατηρηθούν, μέχρι να γίνει η κηδεία.

Καθαριστής τόπων εγκλήματος
Στις περιπτώσεις των εγκλημάτων, τη δυσκολία δεν την έχουν μόνοι οι αστυνομικοί. Σε όλους τους τόπους εγκλημάτων, υπάρχει κάποιος που καθαρίζει το χώρο. Δεν είναι απλή δουλειά. Είναι crime scene…

Μυριστής.. μασχάλης
Έχετε αναρωτηθεί πώς οι εταιρείες αποσμητικών, γνωρίζουν αν είναι αποτελεσματικά τα προϊόντα τους; Προσλαμβάνουν άτομα με ευαίσθητη μύτη για να επιβεβαιώνουν αν είναι καλά τα προϊόντα. Μπορεί να αποδειχθεί εξίσου δύσκολη δουλειά με την παραπάνω…

Καθαριστής εμετών σε Λούνα Παρκ
Τα λούνα παρκ είναι συνώνυμα της διασκέδασης και της χαράς, για μικρούς και μεγάλους.
Ένα σύνηθες φαινόμενο όμως, είναι και οι εμετοί που κάνουν οι επισκέπτες στα παιχνδία αδρεναλίνης.
Για αυτό το λόγο, τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο έχουν επιστάτες, που πρέπει να καθαρίζουν τους εμετούς από τα καθίσματα και άλλα σημεία των παιχνιδιών.

Συλλέκτης κοπράνων νυχτερίδων
Τα κόπρανα των νυχτερίδων, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, είναι περιζήτητα.
Είναι πολύ καλό λίπασμα και σε ορισμένα μέρη του κόσμου είναι ανάρπαστες.. λιχουδιές.
Συνήθως τα περιττώματα νυχτερίδων βρίσκονται σε σπηλιές, απαιτούνται ιδιαίτερες δεξιότητες για τη συλλογή τους κι έτσι αναλαμβάνουν αυτό το δύσκολο έργο οι συλλέκτες κοπράνων νυχτερίδων.

Συλλέκτης βακτηρίων
Η δουλειά του επιστήμονα είναι ενδιαφέρουσα. Εξετάζει μικροσκοπικούς οργανισμούς, ανακαλύπτει πράγματα. Πίσω από τον επιστήμονα που εξετάσει τους μικροοργανισμούς, υπάρχει ο συλλέκτης βακτηρίων.
Είναι γεγονός ότι τα βακτήρια παραμονεύουν σε βρώμικα σημεία, που σημαίνει ότι και ο συλλέκτης τους πρέπει να βρεθεί σε αυτά τα σημεία. Σίγουρα δεν είναι ονειρεμένη δουλειά.

Καλλιεργητής σκουληκιών
Είναι ασυνήθιστο, αλλά και πολύ επικερδές επάγγελμα.
Οι καλλιεργητές σκουληκιών, μεγαλώνουν σκουλήκια και στη συνέχεια τα πουλάνε ως δόλωμα σε αλιείς, κάτι που τους αποφέρει αρκετά χρήματα.
Η ιδέα όμως, να συναναστρέφεται κάποιος μόνο με σκουλήκια, δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Ιατροδικαστής με ειδικότητα στην εντομολογία
Η δουλειά του ιατροδικαστή δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Ο ρόλος του είναι να μελετά την ανάπτυξη και την εξέλιξη των εντόμων που μπορούν να βρεθούν μέσα σε ένα νεκρό σώμα. Η εξέταση αυτή μπορεί να φέρει σοβαρά και ακριβή συμπεράσματα για την ώρα και τα αίτια θανάτου.
Ο ιατροδικαστής εντόμων, έχει τρομερή δυσκολία, καθώς περιτριγυρίζεται από νεκρά σώματα που βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη και είναι γνωστό ότι η μυρωδιά δεν αντέχεται.

http://valueforlife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα