Αυξήσεις στους μισθούς για 1,4 εκατ. εργαζόμενους

Τον μισθό τους να ανεβαίνει θα δουν περίπου 1,4 εκατ. εργαζόμενοι, αφού έρχεται αύξηση κατώτατου και υποκατώτατου μισθού, ενώ παράλληλα κλείνουν οι επεκτάσεις στις Κλαδικές Συμβάσεις.
Του Ανδρέα Πετρόπουλου
Οι αυξήσεις στους μισθούς για τους νέους και για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, μπαίνουν στην τελική ευθεία και θα είναι το δεύτερο εμβληματικό μέτρο της κυβέρνησης, μετά την αποφυγή των περικοπώνστις παλαιές συντάξεις και τις αυξήσεις σε περίπου 600.000 που θα προκύψουν μέσω του επανϋπολογισμού το 2019.
Ταυτόχρονα το υπουργείο Εργασίας υπολογίζει ότι θα ξεπεράσουν τους 400.000 οι εργαζόμενοι που δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους μέσω της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων που ξεκίνησαν την επόμενη της εξόδου από το Μνημονιακό Πρόγραμμα και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες , το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα κατατεθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις της επιτροπής (υπό τον πρόεδρο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας Αγ. Ζησιμόπουλο), απέχει η ΓΣΕΕ αφήνοντας ακάλυπτη διαπραγματευτικά την εργατική πλευρά και με πρόσχημα ότι η τελική απόφαση για το ύψος του κατώτατου μισθού προβλέπεται να ανακοινωθεί από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Η συγκεκριμένη τακτική διευκολύνει τους βιομήχανους που στοχεύουν να περιορίσουν την αύξηση των νέων εισαγωγικών μισθών. Και αυτό καθώς ο ΣΕΒ επαναλαμβάνει το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να εξαρτάται (σχεδόν αποκλειστικά) από την αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ επισείει τον κίνδυνο υποκατάστασης των θέσεων πλήρους απασχόλησης με μερική ή ...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης