Γιατί δεν θα αυξηθούν τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Αναβολή παίρνουν τελικά οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, που επρόκειτο να εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου.

Σε εγκύκλιο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, την οποία απέστειλε στην Εγνατία Οδό Α.Ε., υπογραμμίζεται πως «εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019 οι υφιστάμενες σήμερα απαλλαγές από την καταβολή διοδίων – τελών στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων αυτής».

Η απόφαση, την οποία συνυπέγραψαν τον Ιούνιο ο κ. Σπίρτζης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ήταν από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Προέβλεπε την αναπροσαρμογή της χρέωσης στα διόδια από 0,03 ευρώ/χλμ. σήμερα σε 0,05 ευρώ/χλμ. (το ύψος των διοδίων σε κάθε σταθμό υπολογίζεται με βάση την απόστασή του από τον επόμενο σταθμό).

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, επίσης, ότι οι απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής διοδίων θα παραμείνουν σε ισχύ, είτε μέχρι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων είτε έως ότου εγκριθεί από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG- MOVE) η νέα Τιμολογιακή Πολιτική διοδίων της Εγνατίας Οδού.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)