Τα Ραγκουτσάρια Καστοριάς μέθυσαν τη Θεσσαλονίκη - Δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ (Φώτο - Βίντεο)

Τα Ραγκουτσάρια Καστοριάς μέθυσαν τη Θεσσαλονίκη (pics+vid)Ορχήστρες χάλκινων ξεσήκωσαν την πλατεία Αριστοτέλους. Τί δήλωσε στο ethnos.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Καστοριάς
Στους ρυθμούς του... Θεού Διονύσου χορεύει το μεσημέρι του Σαββάτου (22/12) και για περισσότερες από τρεις ώρες η Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τους ξέφρενους ρυθμούς των ραγκουτσαριών τα οποία επισκέφθηκαν για ακόμη μια χρονιά την πόλη.


Πλήθος μεταμφιεσμένων μπουλουκιών ξεχύθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και στους γύρω δρόμους χορεύοντας και τραγουδώντας, συνοδευόμενοι από ορχήστρες χάλκινων οργάνων.


Τα μπουλούκια των Καστοριανών καρναβαλιστών-αψηφώντας το κρύο- χόρεψαν και τραγούδησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρασύροντας τους περαστικούς και ξεσηκώνοντας τους τουρίστες.


«Το καστοριανό ραγκουτσάρι σημαίνει για μας διασκέδαση. Βάζουμε τα προβλήματα αυτές τις μέρες πίσω. Διασκεδάζουμε όλοι μαζί. Συμμετάσχουμε μικροί, μεγάλοι στο καρναβάλι μαζί με τους τουρίστες» είπε στο ethnos.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού-Αθλητισμού του δήμου Καστοριάς Άννα Πετσάλνικου. Αναφερόμενη στην σημερινή επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη τόνισε ότι στόχος είναι να διαφημίσει ο δήμος  τα ραγκουτσάρια, προσελκύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο 6 με 8 Ιανουαρίου στην Καστοριά για να παρακολουθήσει ζωντανά τα χειμερινά καρναβάλια.

Φορώντας περίτεχνες μάσκες για να ξορκίσουν το κακό από την πόλη αλλά και παραδοσιακές φορεσιές ζητούσαν κεράσματα από τους περαστικούς ενώ το άφθονο κρασί ανέβασε το κέφι στα ύψη.

Τα ραγκουτσάρια προέρχονται από το λατινικό rogatores που σημαίνει ζητιάνοι και φανερώνει μια παλιά συνήθεια των μεταμφιεσμένων που τριγυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας διάφορα δώρα για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα, κάτι που επιτύγχαναν με τις τρομακτικές στην όψη μάσκες που φορούσαν.


Τα Ραγκουτσάρια Καστοριάς μέθυσαν τη Θεσσαλονίκη (pics+vid)

Τα Ραγκουτσάρια Καστοριάς μέθυσαν τη Θεσσαλονίκη (pics+vid)

Τα Ραγκουτσάρια Καστοριάς μέθυσαν τη Θεσσαλονίκη (pics+vid)


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)