Tέλη κυκλοφορίας και παράδοση πινακίδων: Πιθανή ολιγοήμερη παράταση


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την ολιγόημερη 

παράταση μετά τις 31 Δεκεμβρίου που λήγει η προθεσμία να είναι πιθανή αλλά όχι σίγουρη.


Αυτό που θα καθορίσει το αν θα δοθεί παράταση είναι η πορεία των εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας, αν δηλαδή το κράτος έχει εισπράξει ένα ποσό που είναι κοντά στα προσδοκώμενα έσοδα των 1,15 δισ. ευρώ.


Αν η πορεία των εσόδων κριθεί ικανοποιητική, τότε δεν θα υπάρξει παράταση και η 31η Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία μέρα για εμπρόθεσμη πληρωμή. Σε αντίθετη περίπτωση, θα δοθεί μία μικρή παράταση λίγων ημερών.

«Την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 την περασμένη Παρασκευή η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. «Δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά των τελών κυκλοφορίας του έτους 2019 κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι 31-10-2010.

Για όσα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από την 1η-11-2010 και μετά, τα ποσά των τελών υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.

Για τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης τα τέλη κυμαίνονται από 75 έως 1.490 ευρώ ανάλογα με τον μικτό τους βάρος σε χιλιόγραμμα, ενώ για τα λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης τα ποσά των τελών κλιμακώνονται από 210 έως 510 ευρώ ανά όχημα, ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων καθημένων.

Η εξόφληση των τελών πρέπει να γίνει μέσω τραπεζών ή υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή μέσω e-banking. Για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή μέσω των ΕΛ.Τ.Α., οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από τους λογαριασμούς τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet.
Μία μέρα για δήλωση «ακινησίας»

Στο μεταξύ μία μόλις εργάσιμη ημέρα έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αποφάσισαν να μην τα κυκλοφορήσουν από το νέο έτος προκειμένου να υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» στην εφορία και να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι αποφάσισαν να μην τα κυκλοφορούν από το νέο έτος -με σκοπό την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και, υπό περιπτώσεις, τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης- θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις «ακινησίας» και να καταθέσουν τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018‬.



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΟΖΑΝΗ - Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής στο Τρανόβαλτο Κοζάνης (Βίντεο)

Απίστευτη έκρηξη κατεδάφισε το ξενοδοχείο TSAMIS στην Καστοριά (Φώτο -Βίντεο)

Ανατροπή στο Survivor 3: Για πιο λόγο θα αργήσουμε να το δούμε

9 εκπληκτικά παραδείγματα που δείχνουν πώς επηρεάζουμε τον εγκέφαλό μας

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

19η Μαΐου 2022: 103 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, τίποτα δεν μπορεί να ξεχαστεί και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει!