Τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη, κάντε το τεστ μόνες σας

Το τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη μπορεί να γίνει στο σπίτι και να επιβεβαιώσει αυτό που τόσο καιρό περιμένατε. Σίγουρα η εξέταση στο γιατρό ή τα τεστ εγκυμοσύνης του εμπορίου, είναι η καλύτερη επιλογή για να μάθετε από «πρώτο χέρι», αν τελικά θα φέρετε στη ζωή μια ψυχούλα. Υπάρχει όμως, ένας ακόμη εναλλακτικός τρόπος για να ελέγξετε, αυτό που υποψιάζεστε εδώ και μέρες. 
Αν και στη χώρα μας η πρόσβαση σε αυτού του είδους τις ιατρικές εξετάσεις είναι εύκολη για όλες τις γυναίκες. Ωστόσο, αν ανυπομονείτε να μάθετε εδώ και τώρα τι συμβαίνει, μπορείτε να εφαρμόσετε τη σπιτική πρακτική για να πάρετε άμεσα τις πρώτες απαντήσεις.
Φυσικά, δεν πρέπει να θεωρήσετε τίποτα δεδομένο και μάλιστα θα πρέπει να επαληθεύσετε τα αποτελέσματα από έναν ειδικό υγείας.
Τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη
Το πρωί, είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να πραγματοποιήσετε το τεστ και ιδανικά, αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα. Τα ούρα μετά τον ύπνο περιέχουν σημαντική ποσότητα χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG). Πρόκειται για την ορμόνη που εκκρίνεται φυσιολογικά από τον πλακούντα, ανιχνεύεται στα αρχικά στάδια της κύησης και αποτελεί την ουσία ανίχνευσης σε αρκετά τεστ εγκυμοσύνης.
Για να πραγματοποιήσετε το τεστ εγκυμοσύνης:
  1. Προσθέστε σε ένα μπολ  2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Φροντίστε το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε να είναι αποστειρωμένο και στεγνό.
  2. Συλλέξτε τα πρωινά ούρα σε ειδικό δοχείο ή αποστειρωμένο μπολ.
  3. Ρίξτε ένα δείγμα από τα ούρα, στο μπολ με τη ζάχαρη
Αποτελέσματα
Περιμένετε μερικά λεπτά για να παρατηρήστε τη ζάχαρη και να δείτε πως θα αντιδράσει με τα ούρα σας.
  • Αρνητικό: Αν η ζάχαρη διαλυθεί, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.
  • Θετικό: Αν δείτε τους κρυστάλλους να σχηματίζουν σβόλους, τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό. Συνήθως οι σβόλοι σχηματίζονται στα πρώτα 5 λεπτά.
Μια σημαντική ιδιότητα της ζάχαρης είναι η διαλυτότητα της. Βάση αυτής της αρχής, λειτουργεί και το σπιτικό τεστ. Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, τα ούρα περιέχουν σημαντική ποσότητα της χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG) ορμόνης, όταν έρθουν σε επαφή με τη ζάχαρη, η ορμόνη αντιδρά και αποτρέπει την αφομοίωση από τα ούρα, με αποτέλεσμα να αποτύχει η διάλυση της ζάχαρης και να σχηματιστούν σβόλοι. Επίσης, μια σημαντική λεπτομέρεια, η ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσετε να μην είναι παλιά.

Τι να προσέξετε

Κατά την εκτέλεση του τεστ στο σπίτι, πρέπει να θυμάστε πως ακόμη και αν τα αποτελέσματα δείχνουν πως δεν είστε έγκυος, πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό, για να βεβαιωθείτε. Το τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη που κάνετε μόνες σας στο σπίτι, δεν έχει εξακριβωμένη αποτελεσματικότητα. Γιαυτό, μετά τη διενέργεια της σπιτικής εξέτασης απαιτείται η επίσκεψη στο γιατρό, ώστε να μη χάσετε την αναγκαία φροντίδα στην αρχή ή/και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η αποτελεσματικότητα του τεστ, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους εξωτερικούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, τα επίπεδα υγιεινής κλπ. Ως εκ τούτου, υπάρχει πιθανότητα τα μπολ να μην είναι απολύτως καθαρά ή αποστειρωμένα. Με αποτέλεσμα να επηρεάσει τα αποτελέσματα της δοκιμής. Επίσης, αν τα ούρα δεν είναι τα πρώτα της ημέρας, τότε μπορεί να υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην τελική αντίδραση και τελικά η ζάχαρη να διαλυθεί.
Η ζάχαρη πρέπει να είναι φρέσκια και να έχει αποθηκευθεί σε δοχείο που σφραγίζεται αεροστεγώς. Αν η  ζάχαρη δεν έχει αποθηκευτεί σωστά ή είναι παλιά, γίνεται αρκετά ευαίσθητη και συσσωρεύει μεγάλα ποσοστά υγρασίας. Αυτό θα συμβάλλει στον σχηματισμό σβόλων νωρίτερα από τον απαιτούμενο χρόνο αλληλεπίδρασης των ούρων. Έτσι, θα εξάγετε λανθασμένο αποτέλεσμα πως το τεστ είναι θετικό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είστε έγκυες.

Συνοψίζοντας

Προσοχή! Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που λάβατε από το τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη, συνιστάται η επανεξέταση με επαγγελματικό σετ μετά από μερικές ημέρες. Οι δοκιμαστικές σπιτικές εξετάσεις, είναι ένας γρήγορος και φθηνός τρόπος για να «απαντήσετε» προσωρινά στον εαυτό σας. Αν και δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο αφού δεν χρησιμοποιούν τοξικές ουσίες. Ωστόσο, δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα τους και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να ανταγωνιστεί σε εγκυρότητα τα τεστ εγκυμοσύνης του φαρμακείου ή τις ιατρικές εξετάσεις. Γιαυτό, η εξακρίβωση των αποτελεσμάτων με επιστημονικά κριτήρια και ιατρικές εξετάσεις, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σιγουρευτείτε αν είστε έγκυος.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

  1. Καλημέρα! Έκανα το τέστ εγκυμοσύνης με τη ζάχαρη με τα πρώτα πρωινά ούρα και βλέπω ότι διαλύθηκε η μισή ζάχαρη και η άλλη μισή έμεινε στον πάτο του δοχείου με τα ούρα. Τί σημαίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ εγω το εκανα μολις κ απλα βρεχτηκε η ζαχαρη κ εμεινε ετσι

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Έκανα το τέστ εγκυμοσύνης με τη ζάχαρη με τα πρώτα πρωινά ούρα και βλέπω ότι διαλύθηκε η μισή ζάχαρη και η άλλη μισή έμεινε στον πάτο του δοχείου με τα ούρα. Τί σημαίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα μόλις τον έκανα έβαλα ένα δείγμα από τα ουρά μου και έχει απλωθεί λίγο στην ζάχαρη τι σημαίνει αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα που το κοίταξα καλύτερα σαν έχει κάνει μικρούς Σβουλους τι σημαίνει αυτό δηλ δεν είναι στερεή ουτε υγρή περιμενω την απάντηση σάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι σβόλοι τι είναι ρε παιδιά; Εγώ το έκανα κ η ζάχαρη είναι κάτω. Τα ούρα ανέβηκαν πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ