Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις δίπλα σου ένα χειριστικό άνθρωπο;

Άτομα με χειριστικές τάσεις είναι... τουλάχιστον προς αποφυγήν!
Οι σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους ανθρώπους, φιλικές και ερωτικές, σοβαρές και περιστασιακές, πλατωνικές και μη πλατωνικές, μας δίνουν ένα σωρό μαθήματα, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Κυρίως οι ερωτικές σχέσεις, είναι αυτές που μας αφήνουν μια «κληρονομιά» εμπειριών και μαθημάτων, χωρίς τις οποίες, όχι απλά δε θα είμασταν αυτοί που είμαστε τώρα, αλλά δε θα ξέραμε ποια είναι τα όριά μας, δε θα είχαμε διαπιστώσει μέχρι που φτάνουν οι αντοχές, η υπομονή, αλλά και η αγάπη μας για κάποιον.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να «μπλέξουμε» με χειριστικούς ανθρώπους, των οποίων οι συμπεριφορές είναι λίγο… δεσποτικές να τις πούμε; Εμφανίζουν χειριστικές τάσεις και ανάγκη να ελέγχουν τα πάντα γύρω τους, τέλος πάντων.

Τα άτομα, επομένως, που έχουν ανάγκη χειρισμού και ελέγχου των άλλων, είτε είναι μέλη της οικογένειάς μας, είτε σύντροφοι, είτε κοντινοί φίλοι, είτε συνάδελφοι στη δουλειά, στην πλειονότητα των περιπτώσεων κρύβουν έντονη ανασφάλεια.

Ο συνηθέστερος λόγος που ευθύνεται για τη χειριστική συμπεριφορά κάποιον ανθρώπων έχει να κάνει με το εξής: Όσοι έχουν «μανία» με το να ελέγχουν τα πράγματα και τους ανθρώπους γύρω τους, πράγμα που αποτελεί, σε μεγάλο βαθμό, ψευδαίσθηση, διότι, απ’ τη φύση μας κιόλας, αδυνατούμε να ελέγξουμε τα πάντα, καταφεύγουν ασυνείδητα στον έλεγχο των «έξω», καθότι δεν μπορούν ή δυσκολεύονται εξαιρετικά να ασκήσουν έλεγχο ή ισορροπία στα «έσω» τους, δηλαδή σε ό,τι συμβαίνει μέσα τους.

Δεν είμαστε εδώ για να τους απενοχοποιήσουμε, ο καθένας ας φροντίσει τον εαυτό και τη στάση του.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)