Αντιπυρική θωράκιση του Σεΐχ-Σου με 1.500 βραδυφλεγή φυτά (Φώτο - Βίντεο)


του Νίκου Αβουκάτου
Συνολικά 1.500 βραδυφλεγή φυτά (δενδρολίβανο, ακακίες και πικροδάφνες ) φυτεύτηκαν σήμερα στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) κατά μήκος της Περιφερειακής Οδού, από τον κόμβο Φιλίππειουμέχρι τον κόμβο Νεαπόλεως σε μήκος 1.100 μέτρων για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς.
Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν από το πρωί, ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια αλλά και γονείς μαζί με τα παιδιά τους.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου φύτεψαν συμβολικά από ένα φυτό και  συνομίλησαν με τους εθελοντές.
«Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Οδού για την προστασία του μοναδικού πνεύμονα της πόλης»τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με μικρά παιδιά και τα ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στη δράση.

«Η δράση μας αυτή έχει ως στόχο να προστατέψουμε το δάσος μας. Χάρηκα που ήρθαν σήμερα πολλοί εθελοντές  και αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους» ανέφερε η Βούλα Πατουλίδου.
Ο Αθανάσιος Πετρίδης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι «το έργο αυτό  θα συνεχιστεί για δυο χρόνια. Στην επόμενη φάση η  δενδροφύτευση θα γίνει προς τα ανατολικά της περιφερειακής οδού. Ξεκινήσαμε από αυτό το σημείο καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία μας έχει αναφέρει ότι  ξεσπούν φωτιές από κάποιους ασυνείδητους που πετούν το τσιγάρο τους».
«Συμμετέχουμε στη δενδροφύτευση για την προστασία του δάσους αλλά θα συνεχίσουμε όλοι οι εργαζόμενοι τη φροντίδα των φυτών και το πότισμα τους το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος Θόδωρος Κεμανετζής.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Γιώργος Ζαγκλιβερινός τόνισε ότι «η πρωτοβουλία των εργαζομένων σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Αποτελεί για την εταιρεία μας  προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι μια   σημαντική δράση για τη βιώσιμη ανάπτυξη».
Το φυτευτικό υλικό προσέφερε η Δ/νση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας. Τα φυτά θα υιοθετηθούν για δύο χρόνια από τα ΕΛΠΕ (σωματείο εργαζομένων ΕΛΠΕ) και από εθελοντικές ομάδες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)