Έργο ΣΥΡΙΖΑ η φτωχοποίηση της Ελλάδας (του Παντελή Περιβολάρη)


Η ετήσια έκθεση για το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση 
ανακοινώθηκε την 26η Φεβρουαρίου από τη Eurostat και η δυσάρεστη είδηση για την χώρα μας είναι ότι τέσσερις περιοχές βρίσκονται μέσα στις 20 πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης.

Οι περιοχές αυτές είναι η Ανατολική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο, η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα.



Του Παντελή Περιβολάρη

Η έκθεση αφορά το 2017 και ειδικότερα η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη είναι στην 11η θέση των πιο φτωχών περιοχών, η Ήπειρος στην 13η θέση, το Βόρειο Αιγαίο στην 14η θέση και η Δυτική Ελλάδα στην 17η θέση. Η πιο φτωχή περιοχή είναι η Βορειοδυτική Βουλγαρία και μέχρι την 10η θέση είναι περιοχές από την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Ουγγαρία για να έχουμε το μέτρο της σύγκρισης.

Αυτή η φτωχοποίηση είναι ένα έργο Σύριζα με την υπογραφή, φαρδιά πλατιά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του οικονομικού επιτελείου του και εξηγούμαι:

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αντίστοιχες εκθέσεις των προηγούμενων ετών της Eurostat, οι οποίες είναι διαθέσιμες για τους πολίτες στο: https://ec.europa.eu/eurostat, αποδεικνύεται και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση, η φτωχοποίηση της χώρας στα χρόνια του Σύριζα.

Ας δούμε τι έχει συμβεί από το 2013 και έπειτα:

Το 2013 καμία ελληνική περιοχή μέσα στις 20 πιο φτωχιές περιοχές της Ευρώπης.

Το 2014, τελευταίο έτος της διακυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στην 20η θέση των πιο φτωχών περιοχών της Ευρώπης.

Το 2015, πρώτη χρονιά της πρώτης φορά Αριστερά κυβέρνησης, στην 14η θέση των 20 πιο φτωχών περιοχών της Ευρώπης η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, στην 16η θέση η Ήπειρος, στην 19η θέση η Δυτική Ελλάδα.

Το 2016 στην 12η θέση η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην 15η θέση η Ήπειρος και στην 19η θέση η Δυτική Ελλάδα.

Συμπερασματικά κάθε χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οικονομική θέση της χώρας και των πολιτών της γίνεται χειρότερη. Βλέπουμε περιοχές να βουλιάζουν όλο και πιο χαμηλά στις εκθέσεις της Eurostat και νέες περιοχές να μπαίνουν σε αυτή, όπως συνέβη το 2017 με το Βόρειο Αιγαίο.

Μία είναι η λύση για να ξεφύγουμε από αυτό το καθοδικό σπιράλ της φτωχοποίησης. Εκλογές και πολιτική αλλαγή.

*Ο Παντελής Περιβολάρης είναι δημοσιογράφος, επιστήμων του ελληνικού πολιτισμού με ειδικότητα στα θέματα Κύπρου και υποψήφιος βουλευτής Καστοριάς με το Κίνημα Αλλαγής.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα