Ανατροπή: Ο Τιτανικός δεν βούλιαξε εξαιτίας του παγόβουνου!

Να μια καινούργια θεωρία για το διασημότερο ναυάγιο της ιστορίας.

Eδώ και πάνω από έναν αιώνα, οι ειδικοί και όχι μόνο πιστεύουν πως το διασημότερο ναυάγιο στην ιστορία, αυτό του Τιτανικού προήλθε από τη μοιραία σύγκρουση με παγόβουνο το βράδυ της 14ης Απριλίου του 1912.
Σήμερα ένας δημοσιογράφος που μελετά για πάνω από 30 χρόνια το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, έρχεται να ρίξει νέα στοιχεία στην υπόθεση του ναυαγίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Senan Molony, μια πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στο εσωτερικό του πλοίου με αποτέλεσμα ο καπετάνιος του Τιτανικού Edward John Smith να επιταχύνει, ώστε το πλοίο να φτάσει στη Νέα Υόρκη γρηγορότερα και να εκραγεί το πλοίο στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού.
Ο Molony θεωρεί πως αν δεν υπήρχε η ζημιά από την πυρκαγιά, η σύγκρουση με το παγόβουνο θα ήταν επιβιώσιμη, ενώ τονίζει πως η πυρκαγιά είχε εξασθενήσει το χάλυβα του πλοίου κατά 75%.
Η θεωρία αυτή εξετάζεται τον τελευταίο καιρό από αρκετούς ιστορικούς, που ερευνούν φωτογραφίες του ναυαγίου, με τον Molony να παρουσιάζει κάποιες απ’ αυτές στην τηλεοπτική εκπομπή, «Titanic: The New Evidence». Η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε στην αποθήκη καυσίμων κοντά στο λεβητοστάσιο. Το πλήρωμα δεν μπόρεσε να σβήσει τις φλόγες, μετατρέποντας το πλοίο σε «ορολογιακή βόμβα».
Η αρχική έρευνα το 1912 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπερβολικά υψηλή ταχύτητα του Τιτανικού εμπόδισε την αποφυγή της σύγκρουσης με το παγόβουνο. Αυτή η νέα θεωρία όμως, εξηγεί γιατί αποφάσισαν να ταξιδέψουν τόσο απερίσκεπτα γρήγορα.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ