Οι «κύαμοι» των αρχαίων Ελλήνων συνδυάζονται τέλεια με τις πρώτες αγκινάρες της αγοράς, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο, προσφέρονται τηγανισμένoι, γιαχνί ή σε μορφή πουρέ αλλά είναι εξίσου γευστικοί και μαγειρεμένοι με κατσικάκι ή ωμοί όταν είναι πολύ φρέσκοι, μόνο με αλάτι, συνοδεύοντας αρμονικά την κρητική τσικουδιά. Με τις καταπράσινες, γυαλιστερές και σχήματος νεφρού καμπύλες τους, λίγα όσπρια ανταγωνίζονται τα κουκιά στην εμφάνιση. Παρόλο που χρειάζεται μια μικρή προσπάθεια για να τα αποκαλύψουμε μέσα από το διπλό λοβό τους, τα κουκιά με τη βοτανολογική ονομασία Vicia Fabas από την οικογένεια των Κυαμοειδών (Fabaceae), είναι ένα από τα παλαιότερα καλλιεργούμενα φυτά που καταναλώνονταν στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Είναι δημοφιλή στη μεσογειακή κουζίνα, έχουν ξεχωριστή γεύση και κρεμώδη υφή που τα καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Πριν εξαπλωθούν στη Δυτική Ευρώπη, καλλιεργήθηκαν για 8000 χρόνια στη Μέση Ανατολή. Η καλλιέργειά τους ξεκίνησε α...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.