Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Βλάστη – Κλεισούρα


Εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Βλάστη – Κλεισούρα που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Βλάστης του Δήμου Εορδαίας με την Τ.Κ. Κλεισούρας του Δήμου Καστοριάς μέσω του όρους Μουρικίου, βρίσκονται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Συγκεκριμένα ασφαλτοστρώνεται τμήμα μήκους 8 χιλιομέτρων του δασικού αυτού δρόμου, που είχε διανοιχθεί παλαιότερα και διασχίζει το όρος Μουρικίου, και ειδικότερα το τμήμα από την Κλεισούρα μέχρι και το ορεινό περίπτερο (ξενώνα) στο Μουρίκι, καθώς το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου από Βλάστη προς τον ορεινό  ξενώνα, που ανήκει στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, είναι ασφαλτοστρωμένο εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς,  Βασιλική Σιδηροπούλου, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς πριν ξεκινήσει το έργο ασφαλτόστρωσης «προηγήθηκαν άλλες τεχνικές εργασίες. Κατασκευάστηκαν δύο καινούρια τεχνικά έργα, έγινε ανακατασκευή της οδού,  οδοστρωσία με 3Α (χαλίκι) και το έργο βρίσκεται πλέον σε φάση ασφαλτόστρωσης», όπως δήλωσε η κ. Σιδηροπούλου.
Σημειώνεται ότι ο δρόμος αυτός αποτελεί μια πολύ ωραία δασική διαδρομή μέσα από το κατάφυτο Μουρίκι, που χρησιμοποιούν πολλοί κάτοικοι της περιοχής και που με την ασφαλτόστρωση και του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου πλέον θα επιλέγουν πολλοί βλατσιώτες για να πάνε στην Καστοριά ή οι Καστοριανοί για να επισκεφθούν τη Βλάστη.
Πηγή: e-ptolemeos.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη