Καταστράφηκε η Χαλκιδική – Ανοικτά μαγαζιά χωρίς πελάτες


Σε πλήρη συναγερμό βρίσκεται όλη η Χαλκιδική τρεις μέρες μετά την φονική 
θεομηνία που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, με όλες τις υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ,συνεργεία και μηχανήματα της Περιφέρειας και των τριών Δήμων) να βρίσκονται επί ποδός και εν αναμονή του νέου κύματος κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να πλήξει την περιοχή από το απόγευμα του Σαββάτου.

Χωρίς ρεύμα στο μεταξύ για τρίτη μέρα παραμένουν οικισμοί στην Χαλκιδική όπως στην Σωζόπολη, την Νέα Ηράκλεια, την Νέα Καλλικράτεια, το Μαρμαρά και τη Νικήτη προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους και τουρίστες.

Σύμφωνα με ανθρώπους της ΔΕΔΔΗΕ, οι συγκεκριμένες περιοχές θα ηλεκτροδοτηθούν σταδιακά μέχρι νωρίς το απόγευμα, καθώς αποκαταστάθηκαν οι πέντε μεταλλικοί ιστοί με ηλεκτροφόρα καλώδια που είχαν υποστεί σημαντικές βλάβες. Ήδη τις επόμενες τρεις-τέσσερις ώρες θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Μαρμαρά, τα Σήμαντρα και το κάμπινγκ στη Σάρτη, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποκαταστήσουν τις βλάβες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

«Βάζουμε λίγες ομπρέλες και το απόγευμα τις βγάζουμε»

Αν και τα περισσότερα beach bar τόσο στην Κασσάνδρα όσο και στη Σιθωνία άνοιξαν παρά τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η κίνηση είναι υποτονική. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων παρακολουθούν με αγωνία τα μετεωρολογικά φαινόμενα και προσπαθούν να προφυλαχθούν από αυτά, παίρνοντας αυτοσχέδια μέτρα προστασίας.

Ανοιχτά είναι τα περισσότερα καταστήματα στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής αλλά ο κόσμος λείπει. Παρ’όλα αυτά, αγώνα δρόμου δίνουν όσα μαγαζιά είναι κλειστά, προκειμένου να επισκευάσουν τις ζημιές και να επαναλειτουργήσουν.

Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες

Για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των υπαλλήλων στο δήμο Προποντίδας. «Παρακολουθούμε τα φαινόμενα. Αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα γρήγορα και βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μου τηλεφώνησε» αναφέρει ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, και πρόσθεσε: «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε παραπάνω θύματα. Έχουμε ειδοποιήσει με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου κατοίκους και τουρίστες για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες».


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)