Να κρατάς μέσα σου την αγάπη κι ας μη στην ανταποδώσουν

Να κρατάς μέσα σου την αγάπη κι ας μη στην ανταποδώσουν
Αγαπάς και νοιάζεσαι για κάποιον που δεν του είσαι απολύτως τίποτα.
 Ίσως λίγο φίλη, ίσως λίγο γνωστή, ίσως λίγο πιο οικεία. Ε και; Κάποιοι το λένε χάσιμο
χρόνου. Εγώ το λέω αλτρουισμό και ανιδιοτέλεια. Και ξέρεις δεν είμαι από αυτές.
Είμαι πολύ εγωπαθής για να κατακλύζομαι από τέτοια συναισθήματα. Δίνω για να παίρνω. Και πολλές φορές όταν παίρνω απλά φεύγω. Γιατί δεν έχω τι άλλο να αναζητήσω. Απλά φιλαρέσκεια και τίποτα άλλο. Μπορεί να το φτάσω στα τέρματα για να πάρω και να φύγω. Τουτέστιν να εκδικηθώ επειδή κάποιος με ταλαιπώρησε στην αρχή. Αυτό είναι η δική μου ανασφάλεια και κόμπλεξ και εκεί έχω σπαταλήσει χαμένο χρόνο.
Έρχεται κάποτε ο δάσκαλός σου όμως. Αυτός από τον οποίο θα πέταγες στα ουράνια αν σου έδινε κάτι, μα κι αν δε δώσει δεν πονάει τόσο. Σε πονάει μόνο αν δεν είναι καλά, αν είναι πληγωμένος, αν είναι δυστυχισμένος. Μου χει τύχει στο σχολείο, στο γυμνάσιο συγκεκριμένα να χωρίσει με την κοπέλα του κάποιος που νόμιζα αθώα και παιδικά πως τον αγαπούσα. Για κάποιο λόγο δε χάρηκα. Πόνεσα που τον είδα έτσι.
Όταν όλο αυτό το νιώθεις σε μεγαλύτερες ηλικίες, πιο μεστωμένες και ώριμες, δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πιο βαθύ και πιο ουσιαστικό. Δε θέλω να το αποδιώξω. Νιώθω ότι με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Και όσο γίνομαι καλύτερος άνθρωπος τόσο θα προσεγγίζω καλύτερους ανθρώπους δίπλα μου. Οι περισσότεροι που ελκύουμε είναι καθρέφτης μας. Βλέπουμε κάτι από μας μέσα τους και τους επιλέγουμε. Είτε για λίγο είτε για πολύ.
Μην κατηγορείς τον εαυτό σου εν τέλει, όταν δεν μπορείς να ξεπεράσεις αυτό που νιώθεις για κάποιον απλά και μόνο επειδή δε νιώθει και αυτός το ίδιο για σένα. Ούτε να φεύγεις μακριά. Όπου και να πας, όσο και να ταξιδέψεις θα τον κουβαλάς πάντα μαζί σου.
Να ξέρεις απλά ότι τα συναισθήματα έχουν σειρά. Έχουν καψούρα, έχουν ενθουσιασμό, ενδιάμεσα θυμό, πίκρα, εγωισμό, στεναχώρια και όλα αυτά αν τα κουλαντρίσεις γίνονται αγάπη. Αληθινή πραγματική αγάπη. Είτε παίρνεις είτε όχι.
Αν τα 'χεις νιώσει είσαι τυχερή. Γιατί απλά μπορείς να αγαπάς. Και ξέρεις γιατί αγαπάς. Όταν έρθει η ώρα όλο ξεφουσκώνει και είσαι έτοιμη για νέους έρωτες και περιπέτειες. Η ζωή δε σταματά. Μπορεί να μη νιώσεις το ίδιο. Άλλωστε δε μας προκαλούν όλοι το ίδιο. Θα ήταν άρρωστο.
Αλλά να ξέρεις ότι ακόμα και με κάτι διαφορετικό, μπορείς να γίνεις ευτυχισμένη. Ίσως με άλλο τρόπο αλλά μπορείς να γίνεις. Και κράτα μέσα σου την αγάπη για όποιον … κάποτε ίσως σου ανταποδώσουν ίσως και ποτέ.
Και τι έγινε;


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)