Δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη των τεστ αντισωμάτων της Roche

Δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη των τεστ αντισωμάτων της Roche
H Aμερικανική Ένωση Τροφής και Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως έκτακτης ανάγκης στη Roche για την έναρξη των αιματολογικών τεστ αντισωμάτων. Έτσι, θα μετράται η έκθεση και η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού στο νέο κορονοϊό.


Η μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία έχει αναφέρει ότι ήδη ξεκίνησε την αποστολή των Elecsys διαγνωστικών σετ και σχεδιάζει να επιταχύνει την παραγωγή υψηλού διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων διαγνωστικών σετ ανά μήνα για την αμερικανική αγορά αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 459 εκατομμύρια δολλάρια για την κατασκευή εγκαταστάσεων στην Γερμανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Το διαγνωστικό τεστ έχει εγκριθει και έχει πάρει την ευρωπαϊκή σφραγίδα. Είναι σχεδιασμένο να τρέξει σε ένα λογισμικό της Roche, παρέχοντας ένα αποτέλεσμα κάθε 18 λεπτά και να διεξάγει 300 τεστ ανά ώρα.

«Χάρη στις φοβερές προσπάθειες των προσηλωμένων συνάδελφών μας, είμαστε πια έτοιμοι να παραδώσουμε ένας υψηλής ποιότητας τεστ αντισωμάτων σε τεράστιες ποσόστητες για να υποστηρίξουμε τα συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο και να καταπολεμήσουμε την κρίση του COVID-19. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την υψηλή εξειδίκευση και ευαισθησία του τεστ μας» ανέφερε ο διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σέβεριν Σβαν.

Σύμφωνα με την εταιρία, όταν χρησιμοποιείται τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά τη μόλυνση, ώστε να προλάβει να αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα, τότε το τεστ διαθέτει ακρίβεια πάνω από 99,8% και ευαισθησία 100%.Επιπλέον, το τεστ δεν έδειξε λάθος αποτελέσματα όταν ελέγχθηκε σε 4 διαφορετικούς κορονοϊούς.

Είναι ακόμα άγνωστο, πάντως, πόσο θα διαρκέσουν τα αντισώματα κατά του COVID-19 στον οργανισμό ενός ανθρώπου.

Γιώργος Παπαϊωάννου/ news4health.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)