Δοκιμάζεται εισπνεόμενη θεραπεία που θα σταματά πρόωρα το νέο κορονοϊό

Δοκιμάζεται εισπνεόμενη θεραπεία που θα σταματά πρόωρα το νέο κορονοϊό
H Gilead Science ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως εισπνεόμενη θεραπεία κατά του COVID-19.
H Gilead Sciences’ έχει λάβει την έγκριση της Αμερικανικής Ένωσης Τροφίμων και
Φαρμάκων (FDA) για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης σε ενδοφλέβια μορφή σε ασθενείς με που νοσούν σοβαρά από τον COVID-19 και νοσηλεύονται. 

Θεραπεία σε εισπνεόμενη μορφή 

Ωστόσο, η εταιρεία έχει θέσει νέο στόχο πια. Συγκεκριμένα, επιθυμεί να χτυπήσει τον ιό στα πρώτα στάδια του. Για να το κάνει αυτό θέλει να χορηγεί τη ρεμδεσιβίρη σε εισπνεόμενη μορφή.
Έτσι, έλαβε την έγκριση της FDA για να ξεκινήσει την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών της ρεμδεσιβίρης ως εισπνεόμενη θεραπεία σε υγιείς εθελοντές. 
Η πρόθεση της εταιρείας είναι σαφής: η γρηγορότερη προσέγγιση, πριν η ασθένεια χειροτερέψει και γίνει δυσκολότερη η ανάρρωση. 
«Μία εισπνεόμενη θεραπεία θα μπορούσε να δοθεί μέσω αναπνευστήρα, που θα μπορούσε πιθανώς να επιτρέψει την ευκολότερη διαχείριση περιστατικών έξω από το νοσοκομείο στα πρώτα στάδια της ασθένειας. Για τους ασθενείς  με μεγαλύτερο ρίσκο να δουν την ασθένεια να εξελίσσεται γρήγορα, θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επωφελής μία θεραπεία έξω από το νοσοκομείο. Ελπίζουμε ότι όσο πιο γρήγορα επέμβουμε θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τη νοσηλεία ασθενών σε νοσοκομείο».
ρεμδεσιβιρη

Ποιους βοηθά η ρεμδεσιβίρη

Μέχρι στιγμής, οι κλινικές δοκιμές της ρεμδεσιβίρης έχουν δείξει ότι βοηθάνε τους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19. To φάρμακο έδειξε ότι μπορεί να ανακόψει τη διαμονή ενός ασθενή σε νοσοκομείο κατά 4 μέρες. Σύμφωνα με τον O' Day, η ρεμδεσιβίρη φάνηκε να δουλεύει καλύτερα σε ασθενείς που δεν υποστηρίζονταν μηχανικά από αναπνευστήρες. Αυτό υποστηρίζει πως προωθεί τη μελέτη σε ασθενείς που νοσούν στα πρώτα στάδια της ασθένειας.
Αυτό που δεν ανέφερε ήταν ότι τα οφέλη του φάρμακου ήταν μικρότερα σε ασθενείς με ήπια και μέτρια συμπτώματα. Επίσης το δείγμα των ασθενών ήταν μικρό για να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ενώ δε βοηθήθηκαν ιδιαίτερα οι ασθενείς που λάμβαναν μηχανική υποστήριξη. Η εταιρεία πρόσφατα είπε αναφορικά με την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών ότι οι ασθενείς με μέτρια συμπτώματα που λαμβάνουν ρεμδεσιβίρη ήταν 35% πιο πιθανό να δουν τα συμπτώματα τους να βελτιώνονται  σε σχέση με αυτούς που λάμβαναν μόνο μία θεραπεία.
Ας σημειωθεί ότι η Gilead επιδιώκει τη χρήση της ρεμδεσιβίρης σε συνδυασμό με αντιφλεγμονώδη φάρμακα.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς