ΕΦΕΤ: Πώς θα τρώμε με ασφάλεια στο σπίτι
Μετά τους οδηγούς υγιεινής που δημοσίευσε για προστασία από τον κορονοϊό, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κυκλοφόρησε έναν οδηγό για την βιομηχανία τροφίμων και έναν για τον κλάδο εστίασης.
Επιπλέον, υπάρχει και οδηγός που αφορά στο πώς θα φάμε με ασφάλεια στο σπίτι και πιο συγκεκριμένα τα στάδια από τα οποία εξαρτάται η ασφαλής προμήθεια, προετοιμασία και κατανάλωση τροφίμων. Σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο ΕΦΕΤ ομαδοποίησε τα παραπάνω ζητήματα, τα πέντε «κλειδιά» ορθής υγιεινής πρακτικής και ασφάλειας τροφίμων.
Ποια είναι αυτά:
Καθαρισμός
Διαχωρισμός
Επαρκής Θέρμανση
Επαρκής Ψύξη/Κατάψυξη
Επιλογή κατάλληλων πρώτων υλών και νερού
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.