Χρηματοδότηση δράσεων για την διαχείριση των υδατικών πόρων στους Δήμους Καστοριάς

Γιώργος Κασαπίδης: Άδικη για την Δυτική Μακεδονία, η χρηματοδότηση ...Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη 10 έργων που αφορούν στη
χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της
διαχείρισης των υδατικών πόρων, σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 3.939.225,77 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Αναλυτικά, τα 10 έργα που εντάχθηκαν είναι:
• Εκπόνηση ειδικής υδρογεωλογικής μελέτης για την προστασία υδάτων του συστήματος υδροδότησης ΔΕΥΑ Καστοριάς, με δικαιούχο τον Δήμο Καστοριάς και προϋπολογισμό 215.154,02 ευρώ.
• Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Νεστορίου, με δικαιούχο τον Δήμο Νεστορίου και προϋπολογισμό 216.127,26 ευρώ.
• Εκπόνηση Ειδικής Υδρογεωλογικής Μελέτης για τον προστασία των σημείων υδροληψίας ύδατος ανθρώπινης κατανάλωσης του Δήμου Άργους Ορεστικού, με δικαιούχο τον Δήμο Άργους Ορεστικού και προϋπολογισμό 206.031,77 ευρώ.
• Προσδιορισμός των ζωνών προστασίας των έργων υδροληψίας της ΔΕΥΑ Κοζάνης, με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Κοζάνης και προϋπολογισμό 1.871.311,77 ευρώ.
• Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Σερβίων, με δικαιούχο τον Δήμο Σερβίων και προϋπολογισμό 226.021,90 ευρώ.
• Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Αμυνταίου, με δικαιούχο τον Δήμο Αμυνταίου και προϋπολογισμό 214.409,39 ευρώ.
• Δράσεις προστασίας των υδάτων ΔΕΥΑ Φλώρινας, με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Φλώρινας και προϋπολογισμό 233.803,60 ευρώ
• Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Δεσκάτης, με δικαιούχο τον Δήμο Δεσκάτης και προϋπολογισμό 198.027,53 ευρώ.
• Δράσεις προστασίας των υδάτων ΔΕΥΑ Γρεβενών, με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Γρεβενών και προϋπολογισμό 334.430,45 ευρώ.
• Δράσεις προστασίας των υδάτων της ΔΕΥΑ Εορδαίας, με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Εορδαίας και προϋπολογισμό 223.908,08 ευρώ.

Στόχο των έργων που εντάχθηκαν αποτελεί η προστασία των υδάτων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση μέσω της υλοποίησης δράσεων καθορισμού και οριοθέτησης ζωνών ή/και μέτρων προστασίας σημείων υδροληψίας ύδατος που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση από υπόγεια υδατικά συστήματα.

Τα έργα θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 – «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟΦΥΤΟΥ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Όλα έτοιμα και στο Άργος Ορεστικό για την αυριανή παρέλαση (Φώτο)

Ο Τεταμένος Τηλεφωνικός Διάλογος Πούτιν-Τσίπρα… Ποια η Προειδοποίηση του Ρώσου Προέδρου!

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Βραβεύσεις αθλητών και συλλόγων-εθελοντών για το Run Greece Καστοριά (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ανακοίνωση Ε.Α.Υ. Καστοριάς λόγω των θλιβερών επεισοδίων στο Πισοδέρι Φλώρινας.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σημερινή δενδροφύτευση του Φυσιολατρικού συλλόγου στο χώρο του Δάσους Μεσοποταμίας (Φώτο)

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)