Ανακαλύψαμε σε χωριό του Άργους Ορεστικού κάτι «εξωτικό» σαν μικρό επίγειο «παράδεισο» (Φώτο)

Λένε ότι τα χωριά είναι θησαυρός και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις με πολλούς τρόπους επισκεπτόμενος ένα οποιδήποτε χωριό της Ελληνικής υπαίθρου. Όμως αν βρεθείτε στο χωριό Σπήλιος του δήμου Άργους Ορεστικού, θα ανακαλύψετε και εσείς, μια εξωτική γωνιά που θυμίζει θα λέγαμε έναν μικρό επίγειο παράδεισο, που δημιουργήθηκε από τα χέρια του Ευάγγελου Καράτζιου και του γιού του Κωνσταντίνου!

Με υλικά που για πολλούς θα ήταν εντελώς άχρηστα, ο Ευάγγελος Καράτζιος, πήρε την απόφαση και προχώρησε σε ριζική αναμόρφωση ενός χώρου, που «κόβει» την ανάσα σε όποιον βρεθεί εκεί και μάλιστα αν βρεθεί δύσκολα μπορεί να τον αποχωρηστεί, καθώς όσες ώρες και να περάσουν δεν είναι εύκολο να τον αποχωριστεί! Η ιστορία ξεκινά από την στιγμή που ο κ. Καράτζιος απέκτησε τον εν λόγω χώρο, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά θα λέγαμε ένα στάβλος! Ναι καλά διαβάσατε ένας στάβλος! Με μεράκι και φαντασία όμως, και παρότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο σημείο που επιθυμεί, όπως μας είπε ο ίδιος, δημιουργήσε ένα πανέμορφο παραδοσιακό σπίτι, αλλά τις εντυπώσεις κλέβει η αυλή, που από την πρώτη ματιά αποπνέει ηρεμία, γαλήνη και ευαιξία!

Αμέσως το μάτι μαγνητίζεται από το μοναδικό δεντρόσπιτο, που δύσκολα πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και μάλιστα σε περιοχή του Άργους Ορεστικού και συγκριμένα σε ένα χωριό που οι μόνιμοι κάτοικοι του δεν ξεπερνούν τα 9 άτομα! Φυσικά, όπως η λέξη ορίζει, το υπέροχο σπιτάκι, έχει κατασκευαστεί δίπλα σε δέντρο, μέσα σε τοπίο που η φύση δεσπόζει! Η όλη του κατασκευή και μόνο η θεά του, ήδη σου έχει πάρει ΟΛΗ την ψυχολογική κούραση, αφού αμέσως από τη μια παιδικές αναμνήσεις ξυπνούν μέσα σου ή ακόμα, από την άλλη, σκηνές βγαλμένες από χολιγκουντιανές ταινίες έρχονται στο νου! Ακριβώς κάτω από το δεντρόσπιτο θα δεις ένα καταπληκτικό αιωρούμενο κρεβάτι και μια αιώρα, που επίσης κατασκεύασε και τοποθέτησε ο Ευάγγελος Καράτζιος με βοηθό  πάντα, τον πολυαγαπημένο 16χρονο γιο του Κωσταντίνο! Χωρίς να είμαστε σε ακριβή θέση να μου πούμε τι είναι πιο εντυπωσιακό, με την σκέψη ότι καθένας με αυτές τις εικόνες, δημιουργεί τα δικά του συναισθήματα, βρίσκουμε όμως εντυπωσιακό ότι μεσα στο σπιτάκι μπορούν να κοιμηθούν άνετα 3 άτομα, αφού έχουν τοποθετηθεί 3 άνετα κρεβάτια!

Για το σύνολο της αυλής ότι και να πούμε θα είναι φτωχό! Ακόμα και οι φωτογραφίες που βγάλαμε για να σας μεταφέρουμε αυτήν την μοναδική δημιουργία και την μαγεία του σκηνικού, δύσκολα να μπορέσουν να σας ”διηγηθούν” την μαγεία αυτού του μικρού επίγειου παράδεισου… Ενός παράδεισου που η οικογένεια προσπαθεί να γεύεται όσο πιο τακτικά μπορεί, εγκαταλείποντας το Άργος Ορεστικό για να περάσει στιγμές απόλαυσης και ηρεμίας στον δικό τους «παράδεισο». Αν μάλιστα τους ζήτησε να επισκεφθείτε τον χώρο, δύσκολα θα το αρνηθούν, αφού και οι ίδιοι χαίρονται να παιρνούν σιτγμές με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα!

Αν πάλι σας έχει εντυπωσιάσει το όλο σκηνικό όσο και εμάς και βάζετε ιδέες με τον νου σας, δεν ήταν καθόλου κακή ιδέα να το κουβεντιάσετε με τον Ευάγγελο Καράτζιο, αφού επιδείδεται σε εργασίες ανακαινήσεων και βελτιώσεων χώρων με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Αυτό που τουλάχιστον εμάς, μας άφησε κατά κυριολεξία άφωνους, είναι ότι το όλο σκηνικό που απονένει μια ρετρό κατάσταση, έχει κατασκευαστεί με παραδοσιακά υλικά και στοιχεία, σε έναν μοναδικό συνδυασμό της σύγχρονης τεχνολογίας, κυρίως με τη χρήση φωτισμού led!
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αυτό το μικρό «θαύμα» στο Σπήλιο

 ditikostipos.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα