H Εκλογή η χειροτονία και η ενθρόνιση του μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ (Φώτο)


Σύμφωνα με το επίσημο Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου :

Συνήλθε την 1ην Οκτωβρίου 1996 εις τακτικήν Συνεδρίαν η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρίαν του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης

Ελλάδος κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέσχον αυτής 74 Μητροπολίται. Απουσίασαν οι Σεβ. Μητροπολίται Κοζάνης κ. Διονύσιος, Κορίνθου κ. Παντελεήμων και Φλωρίνης κ. Αυγουστίνος.

Την πρωίαν ετελέσθη Θεία Λειτουργία εις το Καθολικόν της ιεράς Μονής Πετράκη υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, ως νεοτέρου τη τάξει.

Εν αρχή της Συνεδρίας και μετά την γενομένην προσευχήν ο Μακ. Πρόεδρος προσεφώνησε τα μέλη της Ιεραρχίας, αναφερθείς εις τους σκοπύς της συγκλήσεως αυτής. Απήντησεν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμος, ως έχων τα πρεσβεία της Αρχιερωσύνης, ο οποίος εποιήσατο εισαγωγήν εις τον θεσμόν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και αναφοράν εις τα υπό συζήτηση θέματα της Ιεραρχίας και εξ ονόματος Αυτής ηυχήθη ευόδωσιν των εργασιών της.

Ακολούθως η Ιεραρχία εισήλθε εις τα θέματα της ημερησίας Διατάξεως εκ των οποίων πρώτον ήτο η πλήρωσις των κενών μητροπολιτικών εδρών Καστορίας, Φθιώτιδος και Γυθείου.

Το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα των εκλεγέντων τελέσθηκαν την επομένη, 2 Οκτωβρίου, η δε χειροτονία και ενθρόνιση του Σεβ. Καστορίας κ. Σεραφείμ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας