Η Ρωσία απειλεί την Ευρώπη να της κόψει το φυσικό αέριο


Τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη -με πίεση και των ΗΠΑ- για απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, παρακολουθεί η Μόσχα που αποφάσισε να επέμβει μέσω του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ.

«Είμαστε προετοιμασμένοι στην περίπτωση που η Ευρώπη δεν θέλει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Ξέρουμε που θα κατευθύνουμε τα αποθέματά μας» ανέφερε σημειώνοντας πως ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα ανέβαζε τις τιμές ακόμα και στα 300 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα ο Αλεξάντερ Νόβακ σημείωσε ότι η Ευρώπη σπρώχνει τη Ρωσία να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, τόνισε όμως πως το Κρεμλίνο δεν έχει πάρει ακόμα τέτοια απόφαση. «Το να αντικαταστήσει η Ευρώπη το ρωσικό πετρέλαιο θα της πάρει περισσότερο από έναν χρόνο» σημείωσε ο ίδιος.

Τέλος ισχυρίστηκε πως η Ρωσία έχει πληροφορίες πως υπάρχει ουκρανικό σχέδιο σαμποτάζ σε αγωγούς μεταφοράς αερίου. «Είναι ένα επικίνδυνο σχέδιο, κάτι που δεν πρέπει να συμβεί, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην συμβεί».



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής στο Τρανόβαλτο Κοζάνης (Βίντεο)

Η Δέσποινα Κοζατσάνη για κορονοϊό: «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» (Βίντεο)

Ρωσίδες με τολμηρά μπικίνι βουτούν μέσα στον χιονιά για να πιάσουν τον σταυρό, στα Θεοφάνεια των Παλαιοημερολογιτών (Φώτο)

Σουβλάκι με γεύση… Κοζάνης στην Αυστραλία! Ουρές στη Μελβούρνη για ένα σουβλάκι σε εστιατόριο Κοζανιτών (Φώτο - Βίντεο)

ΡΕΤΡΟ : Η ιστορία του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος - Ανασκόπηση των Κυπελλούχων ΕΠΣ Καστοριάς στον θεσμό

ΔΕΗ: Εντολή διακοπής ρεύματος για 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές