Συναγερμός για νέες κινεζικές μεταλλάξεις και την Όμικρον XE

Εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία υβρίδιο από τα δυο στελέχη της Όμικρον που εμφανίζεται ακόμα πιο μεταδοτικό. Τι ανακάλυψαν επιστήμονες στην Κίνα.

Η αποκάλυψη νέων παραλλαγών του κορωνοϊού στην Κίνα και η εμφάνιση ενός δυνητικά πιο μεταδοτικού στελέχους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει φέρει εκ νέου στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας, ακόμη και όταν ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανακοινώθηκε ότι ένα υβρίδιο δύο στελεχών όμικρον - BA.1 και BA.2 - που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και ονομάστηκε "XE" θα μπορούσε να είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή που έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα. Υπολογίζεται ότι εξαπλώνεται 10% πιο εύκολα από τη BA.2, η οποία από μόνο της ήταν πιο μεταδοτική από την αρχική Ομικρον.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, η οποία βιώνει το μεγαλύτερο ξέσπασμά της πανδημίας από την εποχή της πρωταρχικής εξάπλωσης του ιού στη Γουχάν, οι αρχές έχουν αποκαλύψει δύο νέες υποπαραλλαγές Όμικρον που δεν ταιριάζουν με καμία υπάρχουσα αλληλουχία. Δεν είναι σαφές εάν οι λοιμώξεις ήταν μεμονωμένα γεγονότα μικρής σημασίας ή εάν μπορεί να αποτελούν ένδειξη μελλοντικών προβλημάτων.

"Εάν οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν τη μετάδοση είναι αναποτελεσματικές έναντι ενός εξαιρετικά μεταδοτικού ιού, όπως μια παραλλαγή Όμικρον, αυτό θα μπορούσε να γίνει απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο", δήλωσε ο Ρατζέεβ Βενκάγια, πρώην σύμβουλος βιοάμυνας του Λευκού Οίκου ο οποίος διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Aerium Therapeutics Inc. τον Μάρτιο.

"Γνωρίζουμε ότι η ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εξέλιξη του ιού και μια εξέλιξη που θα παρακάμπτει τα εμβόλια και τα θεραπευτικά φάρμακα καθιστώντας τα δυνητικά λιγότερο αποτελεσματικά", προειδοποίησε.

ΠΗΓΗ: Euro2day




Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα